Αυτές είναι οι ιδανικές στάσεις για μία εύκολη γέννα!

Τι σχέση μπορεί να έχει η στάση του σώματος μας με μία εύκολη γέννα; Άμεση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτές είναι οι ιδανικές στάσεις για μία εύκολη γέννα!

Η στάση του κορμιού σας, κατά τη διάρκεια του τοκετού, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά να αντιμετωπίσετε τον πόνο και να επιταχύνετε τη γέννα! Μελέτες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι το βάδισμα και το κάθισμα μπορεί να συντομεύσουν το πρώτο στάδιο του τοκετού.

Ποιες είναι όμως αυτές οι στάσεις;

• Στα τέσσερα. Η στάση αυτή ανακουφίζει πολύ τη μέση σας. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε στο έδαφος μαξιλάρια για να ακουμπούν τα χέρια και τα γόνατά σας.
• Βαθύ κάθισμα. Στο πρώτο στάδιο του τοκετού δοκιμάστε να κάθεστε σε μία μπάλα γέννας και στο δεύτερο στάδιο σε μία καρέκλα ή σε ένα σκαμνάκι γέννας.
• Στο πλάι. Αν επιθυμείτε να είστε ξαπλωμένη και να ξεκουράζεστε κατά τη διάρκεια της γέννας, δοκιμάστε να γυρίσετε από τη μία πλευρά, με το αντίθετο πόδι ανασηκωμένο για να έχετε την ευχέρεια να σπρώχνετε. Με αυτόν τον τρόπο τα κόκκαλα της λεκάνης παραμένουν ανοιχτά.
• Σκύψιμο μπροστά. Δοκιμάστε να στηρίζετε τα αντιβράχιά σας στο κρεβάτι ή σε μαξιλάρια. Αν σκύβετε μπροστά θα ανακουφιστείτε από τους πόνους της μέσης, ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη λεκάνη σας σε θέση που βοηθά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved