Συσπάσεις στην εγκυμοσύνη: Είναι ανησυχητικό;

Οι περισσότερες γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, θεωρούν ότι οι συσπάσεις της μήτρας είναι χαρακτηριστικό σημάδι λίγο πριν τον τοκετό.

Συσπάσεις στην εγκυμοσύνη: Είναι ανησυχητικό;

Λάθος! Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συσπάσεις είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και δεν συμβαίνουν μόνο πριν τη γέννα. Όλοι οι μύες του σώματός μας, συσπώνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μήτρα. Όσο το μωράκι μας μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά μας, οι μικρές κλωτσιές που μας δίνει ή η έντονη κινητικότητά του, αρκετές φορές, λειτουργούν ως ερέθισμα που προκαλεί σύσπαση.

Η μήτρα, σε όλη την εγκυμοσύνη, μεγαλώνει τρεις με τέσσερις φορές σε σχέση με την αρχική της μορφή. Οι συσπάσεις βοηθούν σε αυτήν την διαδικασία, ενώ προετοιμάζουν την έγκυο την ημέρα του τοκετού.

Υπάρχουν κάποιες φορές που οι συσπάσεις προκαλούν έντονο πόνο. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν διαστολή του τραχήλου και στην συνέχεια πρόωρη γέννα ή αν είστε στα μέσα της εγκυμοσύνης, αποβολή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved