Θέλετε να γεννήσετε εύκολα; Ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά!

Κάθε γυναίκα που μένει έγκυος ανυπομονεί να περάσουν οι μήνες για να κρατήσει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωράκι της.

Θέλετε να γεννήσετε εύκολα; Ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αυτό που εύχεται είναι να έχει μία εύκολη γέννα.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 10 μικρά μυστικά που αν τα ακολουθήσετε όλη αυτή η περίοδος θα είναι ξέγνοιαστη και ξεκούραστη.

• Καταρχήν, από την αρχή κιόλας της εγκυμοσύνης σας, θα πρέπει να περιορίσετε τις δουλειές του σπιτιού που κάνατε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κόπωση και τη ναυτία που θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως τις πρωινές ώρες.
• Σε καθημερινή βάση εντάξτε το μασάζ στο πρόγραμμά σας. Για περίπου 10 λεπτά, κάντε μασάζ στο σημείο, από την βάση των πλευρών μέχρι το στομάχι σας, καθώς οι ορμόνες που παράγονται στον πλακούντα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία.
• Αυτό που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι ότι ο φόβος και η άγνοια μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες επιδείνωσης του πόνου στη γέννα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ειδικούς.
• Μην αφήσετε να περάσουν οι μέρες και να μην έχετε φτιάξει την τσάντα του μαιευτηρίου η οποία θα περιλαμβάνει πράγματα δικά σας αλλά και του νεογέννητου μωρού σας. Επιλέξτε ακόμη και τη μουσική που θέλετε να ακούτε στο μαιευτήριο. Μπορεί να είναι κάποια που θα σας χαλαρώσει πολύ.
• Ο σύντροφος ή ο σύζυγός σας καλό είναι να είναι ενημερωμένος για τα πάντα, που αφορούν στον τοκετό. Πριν πάτε στο μαιευτήριο πείτε του να διαβάσει τα κατάλληλα βιβλία. Θα σας ηρεμήσει πολύ να ξέρετε ότι ο δικός σας άνθρωπος είναι ενήμερος για ότι αφορά στη γέννα και στο νεογέννητο μωρό σας.
• Για μια εύκολη γέννα, εκτός από την ψυχολογική κατάσταση, το ίδιο καλή πρέπει να είναι και η φυσική. Έτσι μπορείτε να εντάξετε από τους πρώτους κιόλας μήνες εγκυμοσύνης, ένα διαιτολόγιο που θα το συζητήσετε με τον γιατρό σας, με τροφές οι οποίες θα σας δίνουν ενέργεια.
• Οι ασκήσεις αναπνοής και η γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην γέννα.
• Το άγχος που έχουν όλες οι γυναίκες με τον τοκετό μπορεί να καταπολεμηθεί και με περπάτημα! Αν περπατάτε περίπου 30 λεπτά καθημερινά τα επίπεδα άγχους θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τους γιατρούς.
• Κάτι άλλο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το έμβρυο την ώρα του τοκετού απελευθερώνει ορμόνες μέσα στην μητέρα που έχουν την ιδιότητα να την χαλαρώνουν και να κάνουν την διαδικασία λιγότερο επώδυνη.
• Στην μέση περίπου της κύησης, οι περισσότερες γυναίκες, υποφέρουν από πρησμένους αστραγάλους και πόδια καθώς και έντονους πόνους στην μέση. Τα συμπτώματα αυτά είναι φυσιολογικά και προκαλούνται από το βάρος του εμβρύου. Κάποιες συνεδρίες μασάζ μπορούν να απαλύνουν τον πόνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved