Τεστ εγκυμοσύνης: Τι ποσοστό επιτυχίας έχει και πώς λειτουργεί;

«Είμαι έγκυος»; Την πρώτη απάντηση με 99% σιγουριά, μπορεί να σας τη δώσει ένα τεστ εγκυμοσύνης!

Τεστ εγκυμοσύνης: Τι ποσοστό επιτυχίας έχει και πώς λειτουργεί;

Αν έχετε ακόμη και 3-4 ημέρες καθυστέρηση, ενώ ο κύκλος σας είναι σταθερός, καλό είναι να αγοράσετε ένα τεστ από κάποιο φαρμακείο, προκειμένου να μάθετε αν θα γίνετε σύντομα μανούλα!

Καταρχήν οι περισσότερες γυναίκες που το αγοράζουν δεν ξέρουν ακριβώς τι μετράει αυτό το τεστ. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σας λύσουμε την παραμικρή απορία που ενδεχομένως να έχετε.

Τα τεστ εγκυμοσύνης, μετρούν την χοριακή γοναδοτροπίνη ή αλλιώς ορμόνη «hCG», η οποία είναι και η ορμόνη της εγκυμοσύνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Όταν πάρετε στα χέρια σας κάποιο από τα τεστ, θα δείτε ότι έχει μακρόστενο σχήμα-τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά. Στην άκρη του υπάρχει ένα απορροφητικό σημείο όπου πρέπει να «βραχεί» με τα ούρα σας. Αφού ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που υπάρχουν μέσα, θα δείτε ότι στη μέση περίπου υπάρχουν τα παραθυράκια τα οποία αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Η καλύτερη ώρα για να το κάνετε είναι το πρωί, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο λόγος; Στα πρωινά ούρα η συγκέντρωση της ορμόνης της εγκυμοσύνης, θα είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, καλό είναι να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας, μιας και σε όλα τα τεστ υπάρχει και η απόκλιση του λάθους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved