Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Ανακοίνωσε τη δεύτερη εγκυμοσύνη της!

Διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της και μάλιστα δικαιολογημένα. Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη είναι έγκυος στο δεύτερο μωράκι της, και πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Σάντυ Κουτσοσταμάτη: Ανακοίνωσε τη δεύτερη εγκυμοσύνη της!

Η όμορφη ψυχολόγος μοιράστηκε το χαρμόσυνο γεγονός με τις αναγνώστριές της στο προσωπικό της blog, Ανέλυσέ το, στο missbloom.gr, γράφοντας: «Λοιπόν, αν πω πως δεν το περίμενα θα πω ψέματα... Σε αυτή την εγκυμοσύνη, είχα τρομερό προαίσθημα από την αρχή... ήξερα ότι είμαι έγκυος. Δεν υπάρχει εξήγηση για αυτό... απλά το νιώθεις. Δεν είχα κάποιο σωματικό σύμπτωμα, είχα όμως μια ισχυρή πεποίθηση ότι περιμένω το δεύτερο μωράκι μου. Πήγαμε με τον άντρα μου στην γυναικολόγο ξέροντας τι πρόκειται να ακούσουμε, με συγκρατημένη φυσικά χαρά, μήπως κάνουμε λάθος.

Η καινούρια κουκίδα επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα πέρασαν αυτοί οι μήνες και να που σε λίγες ημέρες μπαίνω στον 5ο μήνα. Η χαρά μου που ανακοινώνω για πρώτη φορά την εγκυμοσύνη μου είναι τεράστια και ειδικά γιατί το κάνω σε όλες εσάς τις φίλες του blog μου».

Η μέλλουσα μανούλα αναφέρθηκε και στην αποβολή που είχε το καλοκαίρι. «Δυστυχώς, από τη στιγμή που έμαθα για την εγκυμοσύνη, ξεκίνησε το άγχος. Ο λόγος ήταν η αποβολή που είχα το καλοκαίρι. Έτσι περίμενα να φτάσει η 12η εβδομάδα σαν τους φυλακισμένους που περιμένουν να αποφυλακιστούν (καθώς οι πιθανότητες για αποβολή μετά τις 12 εβδομάδες είναι πολύ λίγες). Η εμπειρία της αποβολής δύσκολα περιγράφεται. Όταν πήγαμε στον γιατρό και μας είπε ότι η καρδούλα δεν χτυπάει, τα συναισθήματά μου ήταν πραγματικά ανάμεικτα αντιφατικά και πολύ έντονα. Άγχος, ενοχές, απογοήτευση, μικρή ανεξήγητη ανακούφιση, στεναχώρια... το πιο έντονο όμως συναίσθημα ήταν οι ενοχές. Σα να είχα προκαλέσει εγώ την κατάσταση. Σαν, το φταίξιμο να ήταν δικό μου... Θυμάμαι τον άντρα μου που ήταν συνέχεια χαμογελαστός και αισιόδοξος ενώ ήξερα πως στεναχωριόταν πιο πολύ από μένα...

Οι περισσότερες αποβολές οφείλονται σε κάποια διαταραχή του κυήματος. Έτσι η φύση από μόνη της το αποβάλει. Οι λόγοι της δικής μου αποβολής ήταν αδιευκρίνιστοι καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν υγιέστατο. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να συνέβαλε στην αποβολή ήταν η δική μου εξουθένωση, ειδικά λόγω του θηλασμού. Σε αυτό οι απόψεις διίστανται καθώς για κάποιους γιατρούς ο θηλασμός όσο η γυναίκα είναι έγκυος μπορεί να συνεχιστεί ενώ για κάποιους άλλους θεωρείται επικίνδυνος για την εγκυμοσύνη. Έτσι, αυτή τη φορά για να είμαι σίγουρη σταμάτησα να θηλάζω την μικρή μου την ημέρα που έμαθα ότι ήμουν έγκυος.

Αν και η μικρή ήταν 26 μηνών, οπότε κάποιος θα περίμενε ότι έχει εθιστεί στον θηλασμό, η διαδικασία του αποθηλασμού ήταν πραγματικά εύκολη. Σε αυτό βοήθησε ότι η Ιωαννίτα επικοινωνούσε άριστα μαζί μου και καταλάβαινε τα πάντα. Έτσι, αποδέχτηκε το οτι πλέον έχει μεγαλώσει και δεν χρειάζεται γάλα από τη μαμά. Αντί γι' αυτό θα κάναμε αγκαλίτσες και φιλάκια πριν κοιμηθεί και όλα θα ήταν εντάξει... Έτσι κι έγινε... διαβάζουμε το παραμυθάκι, κάνουμε αγκαλίτσες και πάει στο κρεβατάκι της. Θεωρώ ότι ο θηλασμός της προσέφερε τεράστια συναισθηματική ασφάλεια και αυτονομία και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν ένιωσε στερημένη από αυτό. Αυτή δεν είναι και μια από τις μαγείες του θηλασμού;»

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη και ο σύζυγός της Δημήτρης Εμμανουηλίδης έχουν ήδη ένα κοριτσάκι κι ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους σε λίγους μήνες το τέταρτο μέλος της οικογένειάς τους! Εμείς να τους ευχηθούμε με το καλό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved