Δημιουργήστε χρόνο για εσάς και το σύντροφό σας

Κι όμως υπάρχει τρόπος μέσα σε όλα τα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε με το παιδί σας και το σπίτι και φυσικά αν εργάζεστε εκτός, να βρείτε χρόνο για εσάς και τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας. Μπορείτε να τον δημιουργήσετε μόνες σας κάνοντας μερικά πολύ βασικά πράγματα για να κερδίσετε ελεύθερο χρόνο.

Δημιουργήστε χρόνο για εσάς και το σύντροφό σας

Οργάνωση πάνω απ' όλα

Μπορεί να σας ακούγεται άσχημο ως έκφραση το να πρέπει να οργανώσετε το πρόγραμμά σας για να έχετε ελεύθερο χρόνο, αλλά μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα. Κάντε λοιπόν ένα καθημερινό πρόγραμμα για τις βασικές σας εργασίες της ημέρας και δείτε πόσο χρόνο σας παίρνει η κάθε μία.

Αρχίστε τη μέρα σας νωρίτερα

Αυτό κι αν ακούγεται ακόμη πιο τραγικό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας. Σιγά – σιγά θα αρχίσετε να το συνηθίζετε και θα αρχίσετε να βλέπετε διαφορά στα όσα κάνετε.

Η μισή ή μία ώρα νωρίτερα θα σας δώσει χρόνο από το πρωί ως βράδυ.

Κλέψτε χρόνο το μεσημέρι

Όταν τα παιδιά είναι μικρά συνήθως το μεσημέρι πέφτουν για ύπνο. Ιδίως το καλοκαίρι που έχει ζέστη και κουράζονται περισσότερο. Μπορείτε λοιπόν εκείνες τις στιγμές να κάνετε κάτι μαζί με τον σύντροφό σας ή κάτι μόνες σας για να έχετε το χρόνο όλο δικό σας.

Κλέψτε χρόνο το βράδυ

Όταν πια τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο στο σύζυγό σας και να περάσετε λίγες ώρες μαζί. Μιλήστε για τα όσα περάσατε μέσα στην μέρα ή δείτε μαζί κάποια ταινία.

Ζητήστε βοήθεια κάποιο βράδυ

Καμιά φορά δεν πειράζει να αφήνετε τα παιδιά με κάποιον συγγενή για λίγες ώρες. Αν το κάνετε μια – δυο φορές θα συνηθίσει και εκείνο να μην σας έχει συνεχώς δίπλα. Σχεδιάστε λοιπόν μια μέρα να βγείτε το βράδυ με τον σύντροφό σας και προσπαθήστε να μην παίρνετε συνεχώς τηλέφωνο σπίτι από ανησυχία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved