Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: «Μαμά, πίστεψέ με… από τα λάθη μου μαθαίνω…»

Με ένα γράμμα γεμάτο τρυφερότητα και ...ευχαριστώ στη μητέρα της που μέχρι και σήμερα παραμένει το κίνητρο και η αγκαλιά για τις δύσκολες ώρες η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη της ζητάει μέσα από το γράμμα του mothersblog.gr να την συγχωρήσει για την... στενοκεφαλιά της και αναγνωρίζει ότι της χρωστάει πολλά.

Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: «Μαμά, πίστεψέ με… από τα λάθη μου μαθαίνω…»

Αγαπητή μαμά μου,

Νομίζω είναι πρώτη φορά, που μεταφέρω τις σκέψεις μου μ' αυτόν το τρόπο, γράφοντας ένα γράμμα για σένα .. αν εξαιρέσεις κάτι καρτούλες που σου έγραφα που και που και κυρίως τις εποχές που πήγαινα σχολείο ή τα Χριστούγεννα και τις γιορτές....

Είναι τόσα πολλά που θέλω να μοιραστώ μαζί σου που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω..

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να σου πω είναι "Ευχαριστώ για όλα"

Ευχαριστώ....

..που με έφερες σ' αυτόν το κόσμο.

..για τον τρόπο που με μεγάλωσες.

..για την υπομονή που έκανες μαζί μου και εξακολουθείς να κάνεις, -γιατί όπως ξέρουμε δεν ήμουνα και το ευκολότερο παιδί.

..για τις δύσκολες στιγμές που μου έχεις συμπαρασταθεί .. Είσαι το κίνητρο και η αγκαλιά στις δύσκολες ώρες . Πόσες φορές ήταν αυτές που μου μιλούσες και μου έλεγες τι πρέπει να κάνω και εγώ απλά έκλεινα τα αυτιά μου και δεν άκουγα τίποτα.. γιατί έπρεπε να κάνω το δικό μου. Κλασική πεισματάρα! Και πόσο δίκιο είχες πάντα σε όλα... (Γκουχου γκουχου.. Σχεδόν σε όλα...)

Μακάρι να είχα τόση αντοχή όση έχεις..

Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που με έμαθε να σκέφτομαι λογικά και να πατάω τα πόδια μου γερά στο έδαφος. Ναι, εσύ είσαι αυτή που έκανε να είμαι σωστή και ευπρεπής. Το μόνο πράγμα που δεν πήρα από σένα είναι η αποφασιστικότητα και η "σκληρότητα" να το πω( ???) πάνω σε πολλά θέματα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είμαι έτσι. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που σε θαυμάζω να ξέρεις..! Είναι αυτό που λένε " Τα πράγματα είναι απλά και αρκετές φορές τα κάνουμε περίπλοκα" ... Έτσι τα κάνω εγώ... αλλά προσπαθώ να το αλλάξω.

Σου χρωστάω τόσα πολλά και ελπίζω μια μέρα να σου ανταποδώσω τα όσα έχεις κάνει για μένα, γιατί και 1000 ζωές να ζήσω θα είναι λίγες .. ξέροντας ότι δεν περιμένεις τίποτα ..γιατί είσαι Μητέρα.

Ξέρουμε και οι δύο τα όσα έχουμε περάσει μαζί... δύσκολα αλλά και όμορφα.. Αξέχαστα.. Όλα αυτά μας έκαναν μαζί πιο δυνατές και να ξέρεις ότι πάντα τα καλύτερα έρχονται! Έχουμε τόσα πολλά ακόμα να ζήσουμε.. Συγκινήσεις... Χαρές... Αγάπες... Όνειρα......... Μικροκαβγαδάκια ( εε.. αυτά είναι αναπόφευκτα) ..ΣΤΙΓΜΕΣ!! Γιατί η ζωή είναι Στιγμές! Μεγάλες και Μικρές!!

Οι μέρες που έρχονται ξέρω ότι θα μας βρουν μαζί , πλάι η μία στην άλλη και φίλες για πάντα! Να ξέρεις πως ότι κι αν συμβεί " Σ' αγαπώ πολύ!"

P.S.: Συγχώρεσέ μου την στενοκεφαλιά μου ορισμένες φορές... Και πίστεψέ με όταν σου λέω ότι όντως από τα λάθη μου μαθαίνω.. :)

" When I stopped seeing my mother with the eyes of a child, I saw the woman who helped me give birth to myself"

Φιλάκια πολλά,

Πατρίτσια.....

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved