Θρεπτικά σνακ για νέες μανούλες!

Γεννήσατε αλλά νιώθετε λίγο αδύναμη ή τέλος πάντων νιώθετε ότι χρειάζεστε μία τόνωση, ειδικά τώρα που θηλάζετε. Δεν έχετε λοιπόν παρά να τρώτε μικρά γεύματα ανά δύο με τρεις ώρες.

Θρεπτικά σνακ για νέες μανούλες!

Επειδή δεν γίνεται να έχετε συνεχώς μαγειρευτό φαγητό για να καταναλώσετε και επειδή πρέπει να προσέξετε λίγο και τη σιλουέτα σας, καλό είναι να τρώτε σνακς που και καλό κάνουν στον οργανισμό σας και δεν σας επιβαρύνουν σε θερμίδες.

• Για να νιώσετε τόνωση και να έχετε ενέργεια, μία εύκολη λύση είναι να καταναλώνετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες, τα σύκα και τα βερίκοκα.

• Το ασβέστιο συνεχίζει να λείπει από τον οργανισμό σας γιατί μόλις έχετε γεννήσει. Πρέπει λοιπόν τουλάχιστον δύο από τα σνακ της ημέρας να είναι από γαλακτοκομικά. Αν θέλετε να προσέχετε και τις θερμίδες που τρώτε, μπορείτε να καταναλώνετε γάλα, γιαούρτια και τυριά με χαμηλά λιπαρά.

• Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για τον οργανισμό σας αυτή την περίοδο καθώς θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τις μολύνσεις. Θα πρέπει να τρώτε καθημερινά τροφές που είναι πλούσιες στη συγκεκριμένη βιταμίνη όπως είναι το μπρόκολο, οι ντομάτες και οι πιπεριές.

• Το κάλιο ρυθμίζει την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό και θα πρέπει να παίρνετε άφθονο από την μπανάνα που είναι πλούσια πηγή καλίου.

• Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τον οργανισμό σας αυτό το διάστημα καθώς βοηθάει στη γρήγορη επούλωση τραυμάτων, αν για παράδειγμα το μωρό έχει τραυματίσει τις θηλές σας λόγω θηλασμού. Γι' αυτό καταναλώνετε αρκετούς ηλιόσπορους που διαθέτουν πλούσιο ψευδάργυρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved