Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη; Πώς να αντέξετε τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Ναι, ζούμε σε μια χώρα που έχει υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και ίσως να πιστεύουμε ότι έχουμε συνηθίσει. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης όμως δεν μπορεί κανείς να παίζει με τέτοιου είδους καταστάσεις και σίγουρα θα πρέπει να προφυλάξετε τον εαυτό σας και το μωρό σας.

Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη; Πώς να αντέξετε τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μπορέσετε να αντέξετε ακόμη ένα κύμα καύσωνα.

Δροσερό ντύσιμο: Αν σκέφτεστε πολύ την εμφάνισή σας, ίσως σε κάτι τέτοιες μέρες να πρέπει να το ξεχάσετε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάτε είναι το ρούχο σας να είναι άνετο και να μην σας ζεσταίνει.

Να έχετε γύρω σας αέρα: Καλό θα ήταν να έχετε τοποθετήσει έναν ανεμιστήρα οροφής στο δωμάτιο σας. Αν όχι, τότε τουλάχιστον προσπαθήστε να έχετε δροσιά στο μέρος που μένετε είτε με ανεμιστήρες, είτε με κλιματιστικό.

Κρατηθείτε δροσερή: Το έκαναν παλαιότερα οι γιαγιάδες μας γιατί όχι και εσείς τώρα. Ένα βρεγμένο, δροσερό πανί το οποίο μπορείτε να βάζετε στον αυχένα σας, ή μια λεκάνη την οποία μπορείτε να βάζετε στα πόδια σας.

Να πίνετε υγρά: Ένα μπουκάλι νερό συνεχώς κοντά σας είναι ιδανικό για να σας δροσίζει. Πίνετε χυμούς και άλλα υγρά για να μην πάθετε αφυδάτωση.

Αποφύγετε την άσκηση: Μπορείτε να περιμένετε λίγες ημέρες για να αρχίσετε πάλι τη γυμναστική, καθώς μέσα στη ζέστη δεν είναι και το καλύτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved