Έκτη αίσθηση και άσχημα όνειρα: Τα παράδοξα μιας εγκυμοσύνης

Από τις πιο απλές σκέψεις που κάνουμε όλοι κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, όπως για παράδειγμα, «πόσα κιλά θα πάρω;», μέχρι και πιο σοβαρές, που αφορούν στην διαδικασία της γέννας, πιθανόν να διαπιστώσετε και άλλα παράδοξα. 

Έκτη αίσθηση και άσχημα όνειρα: Τα παράδοξα μιας εγκυμοσύνης

Τα περισσότερα ούτε καν τα φανταζόσαστε!

Έκτη αίσθηση;

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που μιλούν για μαμάδες οι οποίες είχαν την αίσθηση του φύλου του μωρού τους πριν καν το δουν στον υπέρηχο, ή πριν καν υπάρξει η τεχνολογία για να το μαθαίνουν. Συνήθως βέβαια όλοι λένε ότι πρόκειται για πράγματα που έρχονται από τα πολύ παλιά χρόνια, αλλά τώρα πια υπάρχουν και έρευνες που τα υποστηρίζουν. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, υπάρχει η πιθανότητα η αίσθηση που έχετε για το φύλο του μωρού σας να είναι πραγματική.

Τα άσχημα όνειρα είναι καλοί οιωνοί;

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές φορές μπορεί να βλέπετε εφιάλτες που μπορεί ακόμη και να σας τρομοκρατήσουν. Λέγεται ότι αυτά όλα προέρχονται από το άγχος, όμως φαίνεται ότι είναι καλοί οιωνοί, αφου μετά από έρευνες έγινε γνωστό ότι οι γυναίκες που είχαν πολλούς εφιάλτες είχαν μια σύντομη και απλή γέννα.

Μένει κάτι από το μωρό σας πίσω μετά τη γέννα;

Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν εμβρυικά κύτταρα τα οποία την περίοδο της εγκυμοσύνης κινούνται στον πλακούντα. Μέσω αυτού μπορεί να μεταφερθούν μέσω του αίματος σε όργανα του σώματος μας και μάλιστα είναι πολλές φορές ευεργετικά για τη μητέρα γιατί βοηθούν στην αναδόμηση ιστών που μπορεί να έχουν πειραχτεί κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Τα περίεργα σημάδια που μπορείς να αναγνωρίσεις την εγκυμοσύνη
5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved