Ειρήνη Νικολοπούλου: «H κόρη μου κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και να σταθεί δίπλα μου!»

Η ζωή της με την Έλενα, οι δυσκολίες που βίωσαν και ξεπέρασαν μαζί, οι στιγμές που αισθάνεται ότι δεν ήταν όσο θα ήθελε δίπλα της, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τον χωρισμό με τον σύζυγο της, αλλά και τα όνειρα που κάνουν κοινού.. Η Ειρήνη Νικολοπούλου μιλά στο mothersblog.gr για... τη μεγάλη και μικρή της οικογένεια της –την κόρη της Έλενα!

Ειρήνη Νικολοπούλου: «H κόρη μου κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και να σταθεί δίπλα μου!»

Από τον Γιάννη Βίτσα

Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος...

«Χάρηκα πολύ γιατί ήμουν ήδη επί τέσσερα χρόνια παντρεμένη και δεν είχα συλάβει. Αντιμετώπιζα ένα μικρό θέμα υγείας, το οποίο ξεπεράστηκε και η αναγγελία του ερχομού του παιδιού ήταν σα δώρο θεού.»

Όταν το είπα στον άνδρα μου...

«Αντέδρασε με μεγάλη χαρά.... Ειδικά όταν έμαθε στο υπερηχογράφημα ότι επρόκειτο να φέρω στον κόσμο αγοράκι ξετρελάθηκε... Η διαίσθησή μου παρόλα αυτά ήταν ότι θα κάνω κοριτσάκι. Όντως επαληθεύθηκα όταν ήρθε η Έλενα στη ζωή μας.»

Την πρώτη φορά που κράτησα το μωρό μου αγκαλιά...

«Δε θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την στιγμή που την κράτησα αγκαλιά. Το συναίσθημα ήταν πρωτόγνωρο. Θυμάμαι ακόμα το χτυποκάρδι που είχα μέχρι να την πάρω κοντά μου...Ήταν ένα γλυκύτατο μωρό με κατάμαυρο μαλλί και πολύ μεγάλα χειλάκια...»

Οι μήνες του θηλασμού ήταν...

«Δυστυχώς δεν ήταν μήνες, αλλά μόλις δεκαεπτά ημέρες ... Το 1993 η χώρα αναγκάστηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές. Μόλις είχε πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και εγώ αναγκάστηκα να επιστρέψω στο Mega για τα δελτία ειδήσεων. Στενοχωρήθηκα πολύ εκείνη την περίοδο. Πολύ αργότερα βέβαια συνειδητοποίησα πόσο φοβερό ήταν αυτό που είχα κάνει. Δεν το συγχώρησα ποτέ στον εαυτό μου. Λόγω της εμπειρίας μου όποτε μου δίνεται η ευκαιρία λέω σε κάθε γυναίκα ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να αναβάλει ή περιορίζει την διαδικασία του θηλασμού.»

Όταν με φώναξε μαμά...

«Ήταν σαν ανοίχτηκε ένας καινούργιος κόσμος μπροστά μου.»

Όταν πάτησε στα πόδια της...

«Η Έλενα περπάτησε και ουσιαστικά κολύμπησε μαζί για πρώτη φορά στην Κρήτη έντεκα μηνών...Δεν θα ξεχάσω την σκηνή που ενώ προσπαθούσα σιγά σιγά να την φέρω σε επαφή με το νερό σε μία από τις παραλίες του νησιού μία πολύ δυναμική Κρητικιά την έβαλε απότομα μέσα...Τρόμαξα πάρα πολύ...Φοβήθηκα τόσο γιατί νόμιζα θα πνιγεί. Τελικά η κίνηση της εκείνης της κυρίας ήταν σωτήρια γιατί της άρεσε πάρα πολύ.»

Τα πιο όμορφα γενέθλια...

«Οι γιορτές γενεθλίων που από κοινού κάνουμε κάθε χρόνο μαζί με την ανιψιά μου... Με την αδελφή μου έχουμε γεννήσει την ίδια ημέρα με διαφορά δύο ετών. Κάθε φορά έχουμε διπλά γεννέθλια. Είναι ωραίο να βλέπω τη Μαρίνα και την Έλενα να μεγαλώνουν μαζί και να είναι αγαπημένες σαν αδερφές.»

Η πιο δύσκολη στιγμή που βιώσαμε από κοινού...

«Μια περιπέτεια που περνώ αυτό το διάστημα και την βιώνουμε μαζί αλλά και η ασθένειά μου το 2007. Χαίρομαι πολύ όμως γιατί μέσα απ' αυτά τα δύο γεγονότα διέκρινα πόσο έχει αναπτυχθεί η προσωπικότητα της και πόσο δυνατά συναισθήματα έχει. Κατάφερε να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και σταθεί δίπλα μου. Ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια που η αδελφή μου ζει στην Κίνα, και η μητέρα μου ...έφυγε η Έλενα είναι η μεγάλη και η μικρή μου οικογένεια...»

Πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννα;

«Όχι. Δεν πέρασα κατάθλιψη. Ήμουν πολύ χαρούμενη. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήμουν ακόμα περισσότερο ενεργητική έπειτα από τη γέννηση της Έλενας. Δημιούργησα το ευρωπαϊκό δίκτυο Ελληνίδων δημοσιογράφων. Όταν γέννησα το παιδί φοβήθηκα μήπως πάει σε δεύτερο πλάνο η καριέρα μου. Η δεκαετία του ενενήντα εξέθρεψε τις γυναίκες καριέρας. Ήταν θεμελιώδης η επαγγελματική πορεία για μία γυναίκα. Εν τέλει θεωρώ πώς αν ξανάρχιζα τη ζωή μου από την αρχή θα ήμουν πολύ περισσότερο κοντά στην Έλενα και πολύ λιγότερο αφοσιωμένη στην καριέρα μου. Αναθεώρησα εξ΄ ολοκλήρου τον τρόπο με τον οποίο έβλεπα τα πράγματα. Η καρδιά μου πάντα γέμιζε από την οικογένεια και το παιδί μου.»

Η σχέση μου με τον άνδρα μου άλλαξε..

«Διαφοροποιήθηκε λόγω του χωρισμού μας, αλλά φροντίσαμε και οι δύο να μην αλλάξει η σχέση μας απέναντι στο παιδί μας.»

Επηρέασε την Έλενα ο χωρισμός σας;

«Ασφαλώς και την επηρέασε παρότι εκτός των υλικών αγαθών υπήρχε πολύ αγάπη και στήριξη από πλευράς μας σε εκείνη. Ωστόσο είναι διαφορετικό να μεγαλώνεις με ένα γονιό, αντί των δύο. Δεν μας έχει προσάψει όμως ποτέ τον χωρισμό. Πίστευε ότι ο καθένας μας έπρεπε να πάρει το δρόμο του.»

Η ζωή μου με την Έλενα...

«Σαν όνειρο... Είναι φίλη μου... Της μεταφέρω την πείρα μου, τις γνώσεις μου, τη λατρεία μου για την δημιουργία αλλά και όσα αγαπώ ..Από την άλλη ζω δίπλα της την δική της ηλικία και μοιράζομαι τα όνειρα της...»

Η κόρη μου, μου έμαθε...

«Σε πολλούς τομείς- ανάμεσα τους και της διατροφής- είναι πιο πειθαρχημένη από εμένα....Επίσης μου έμαθε το face book, to twitter, to msn...Με εξοικείωσε πολύ με την τεχνολογία και της το οφείλω.» ( γέλια)

Τα επόμενα μου σχέδια είναι ...

«Να ζήσω καλά.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved