Πόσο θα αλλάξει η ζωή μου όταν γεννήσω;

Η μετάβαση από έναν ανεξάρτητο άνθρωπο σε γονιό με ότι συνεπάγεται αυτό σας κάνει να ψάξετε για τις ισορροπίες σας. Να βρείτε ποια πράγματα θα είναι σημαντικά για σας για να κρατήσετε, αλλά και ποια θα πρέπει να θυσιάσετε ίσως για να είναι όλα εντάξει. Αν πιστεύετε πως αν γίνετε μητέρα θα αλλάξουν όλα, τότε μην ανησυχείτε. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια, αλλά όλο και κάτι θα κρατήσετε από την προηγούμενη ζωή σας.

Πόσο θα αλλάξει η ζωή μου όταν γεννήσω;

«Η σχέση μου ποτέ δεν θα είναι η ίδια»: Αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο αλήθεια. Η άφιξη ενός μωρού, θα αλλάξει τις δυναμικές στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι κακό. Το ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε γονείς αλλάζει κατά πολύ και τη σχέση σας, με πολύ όμορφο τρόπο όμως.

«Είναι άγνωστο τι θα φέρει η εγκυμοσύνη»: Είναι το μεγάλο άγνωστο και αυτό σίγουρα σας αγχώνει περισσότερο. Κάθε τι που θα έρχεται θα είναι καινούριο, αλλά τις περισσότερες φορές μάλλον το άγχος είναι παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε.

«Δεν έχω αρκετά χρήματα»: Ο ερχομός ενός παιδιού, σίγουρα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω άγχος για τα οικονομικά σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε σωστά τα πράγματα έτσι ώστε να μην κάνετε υπερβολικά έξοδα έτσι ώστε να μην ξεφεύγετε. Να μην αγχώνεστε επειδή δεν μπορείτε να πάρετε όλα όσα σας ζητάει όταν πια μεγαλώσει λίγο.

«Θα γίνω καλός γονιός;» : Δεν πρέπει να πτοείστε από όσα διαβάζετε και ακούτε γύρω σας. Ο «τέλειος» γονιός υπάρχει μόνο στα βιβλία και τα περιοδικά. Λάθη μπορεί να κάνετε, αλλά πάντα πρέπει να φροντίζετε να ενεργείτε σύμφωνα με αυτό που λέει το ένστικτο σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved