Τα 5 θανάσιμα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Κανένας δεν γεννήθηκε μαμά ή μπαμπάς και σίγουρα ο συγκεκριμένος ρόλος είναι και ο πιο απαιτητικός της ζωής σας ολόκληρης.

Τα 5 θανάσιμα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Φυσικό είναι λοιπόν να κάνετε πολλά λάθη, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να μαθαίνετε από τα λάθη σας ώστε να μην τα επαναλαμβάνετε. Διαβάστε ποια είναι τα πέντε πιο σοβαρά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς και μάθετε και εσείς να μην τα κάνετε...

• Πανικοβάλλεστε αν το μωρό χτυπήσει

Δεν είναι ανάγκη να πανικοβάλλεστε. Όλα αντιμετωπίζονται σωστά αν δεν είναι σύμμαχός σας ο πανικός. Αν το παιδί σας χτυπήσει, μη δείξετε ταραγμένοι και μη βγάλετε προς τα έξω τον πανικό σας. Ηρεμήστε το παιδί σας ακόμα και αν είναι μέσα στα αίματα από χτύπημα και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, επισκεφτείτε τον γιατρό σας ή το νοσοκομείο αν κριθεί αναγκαίο.

• Τρέχετε κατευθείαν όταν το μωρό κλαίει

Τα μωρά έχουν ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μαζί σας για να σας προειδοποιήσουν ότι κάτι τους ενοχλεί, το κλάμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό σας θα κλαίει πάντα για κάποιο σοβαρό λόγο. Μπορεί να κλαίει ακόμα και επειδή θέλει την προσοχή σας ή γιατί βγήκατε από το δωμάτιο όπου το έχετε. Μην τρέχετε με το παραμικρό κοντά του. Αφήστε το να κλάψει και αν δείτε πως επιμένει, πηγαίνετε, αλλάξτε του θέση και δώστε του την πιπίλα. Αν συνεχίσει να κλαίει, σημαίνει πως κάτι το ενοχλεί. Μπορεί να είναι από πόνος στο στομαχάκι του μέχρι κάτι πιο σοβαρό.

• Αφήνετε τον σύντροφό σας να νιώθει παραμελημένος

Το ότι έχετε αποκτήσει το πρώτο σας παιδί και πρέπει να είστε συνεχώς από πάνω του για να μην του λείψει τίποτα, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραμελείτε τον σύντροφό σας. Βρείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας τον χρόνο που χρειάζεται για να τον αφιερώσετε σε εκείνον. Ακόμα και αν το μωρό δεν είναι ήσυχο και δεν σας το επιτρέπει, μοιραστείτε τις αρμοδιότητες σε ό,τι έχει να κάνει με το μωρό για να μη νιώθει στην 'απ' έξω'.

• Εκνευρίζεστε μπροστά στο μωρό και φωνάζετε λόγω καυγά

Οι νέοι γονείς λόγω έλλειψης ύπνου και κούρασης από την άφιξη του μωρού στο σπίτι, έχουν λίγα περισσότερα νεύρα από ό,τι θα έπρεπε και έχετε διαπιστώσει ότι φωνάζετε μπροστά του ενώ το κρατάτε αγκαλιά. Αν παρατηρήσετε ότι από τις φωνές το μωρό τρομάζει, συζητήστε το με τον σύντροφό σας και προσπαθήστε να ελέγχετε τα νεύρα σας μπροστά του. Ένα μωρό, σύμφωνα με έρευνες, είναι ικανό να αντιλαμβάνεται την ένταση που υπάρχει στον αέρα. Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τα νεύρα σας καλό είναι να αφήσετε το μωρό στο δωμάτιό του και να κλειστείτε σε δωμάτιο με τον σύντροφό σας ώστε να λύσετε τις διαφορές σας.

• Μην ακούτε τις συμβουλές των γιαγιάδων γιατί θα σας τρελάνουν

Το ότι μεγάλωσαν εσάς ή τον σύντροφό σας οι γιαγιάδες, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την ίδια διαπαιδαγώγηση. Στην πραγματικότητα γνωρίζετε ποια λάθη έκανε η δική σας μητέρα στη δική σας ανατροφή και καλό θα είναι να μην ακολουθήσετε τις συμβουλές της στο συγκεκριμένο θέμα. Ούτε καν στα πρακτικά θέματα που αφορούν στο μωρό θα πρέπει να δώσετε σημασία αν δεν συμφωνείτε. Καλό θα είναι να λειτουργείτε με το ένστικτό σας που είναι συνήθως αλάθητο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved