Οι δυσάρεστες στιγμές μετά τη γέννα!

Μπορεί η γέννηση ενός μωρού να είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μιας γυναίκας και η απόλυτη εμπειρία, όμως υπάρχουν και πράγματα που δεν σας έχουν πει.

Οι δυσάρεστες στιγμές μετά τη γέννα!

Για εκείνες, τις δύσκολες στιγμές λίγο μετά τη γέννα, είτε πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό, είτε για καισαρική. Και δυστυχώς, για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου, σίγουρα ξεχνάτε και εμπειρίες, και την πρώτη αγκαλιά και τα πάντα. Μάθετε τι ακριβώς εννοούμε...

1 Η καισαρική είναι πιο εύκολη διαδικασία με την έννοια ότι δεν περνάτε οδύνες, όμως μετά είστε χειρουργημένη και φυσικά σας αντιμετωπίζουν έτσι και στο μαιευτήριο.

2 όσες περιμένετε ότι μετά τη γέννα η κοιλιά σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά της, μόλις λίγες ώρες μετά, πλανάστε πλάνη οικτρά. Την ίδια κοιλιά, λιγότερο φουσκωμένη, θα την έχετε για αρκετούς μήνες αν δεν κάνετε κάτι ριζικό (γυμναστική από το πρωί ως το βράδυ για παράδειγμα) ώστε να απαλλαγείτε απ' αυτήν.

3 Το στήθος σας πονούσε αρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά σας έχουμε καυτά νέα. Μετά τη γέννα θα πονάει διπλά καθώς τώρα καλείστε να θηλάσετε και το μωρό σας που δυστυχώς μπορεί να γίνει ακόμα και βίαιο –άθελά του βέβαια- προκειμένου να φάει.

4 Το κλάμα και το γέλιο θα διαδέχονται το ένα το άλλο, ειδικά τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα καθώς οι ορμόνες παίζουν... μαντολίνο στον οργανισμό σας. Είναι τόσο μεγάλο το σοκ που παθαίνουνε μετά τη γέννα, που πραγματικά απαιτείται προσοχή ώστε να είστε σε μία σχετική ηρεμία ψυχολογικά για να μην... τρελαθείτε.

5 Κατάθλιψη προ των πυλών! Όσο και αν είστε ευτυχισμένες με την άφιξη του πρώτου σας μωρού, είναι δύσκολο να διαχειριστείτε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που θα έχετε από τη μία στιγμή στην άλλη. Προτείνουμε ό,τι και παραπάνω. Απόλυτη ηρεμία, όσο αυτό είναι δυνατόν.

6 Η πιζάμα θα είναι το απόλυτο trend σας για τουλάχιστον σαράντα μέρες, όσο δηλαδή κρατάει και η λοχία αφού δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να κοιμάστε, επειδή είστε κουρασμένες, να τρώτε και να ταΐζετε το μωρό σας του οποίου ακολουθείτε ακριβώς το πρόγραμμα. Θέλει και εδώ υπομονή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved