Πώς μία μαμά μπορεί να κάνει οικονομία και αποταμίευση καθημερινά!

Τώρα που έχετε παιδί, σίγουρα δεν έχετε την ίδια ζωή που είχατε ελεύθερη και όχι μάνα.

Πώς μία μαμά μπορεί να κάνει οικονομία και αποταμίευση καθημερινά!

Τώρα λοιπόν θα πρέπει να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας σύμφωνα με εκείνο αλλά και την τσέπη σας, ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τα καθημερινά έξοδά σας που και καμία απόλαυση δεν σας προσφέρουν και χάνετε ασκόπως χρήματα.

  • Όταν βγαίνετε έξω με φίλες για βόλτα στα μαγαζιά φροντίστε να μην έχετε πάνω σας καθόλου χρήματα. Γιατί όταν δεν έχετε, δεν ξοδεύετε κιόλας. Ποιος ο λόγος να γεμίσετε με ρούχα και παπούτσια τη στιγμή που ήδη έχετε αρκετά;
  • Κάντε οικονομία στο ηλεκτρικό. Σβήνετε φώτα. Βάζετε πλυντήρια όταν έχετε βραδινό ηλεκτρικό ώστε να μην πληρώνετε πολλά. Επίσης βάζετε περισσότερα ρούχα στο πλυντήριο από ό,τι συνήθως για να εξοικονομείτε μία πλύση σε κάθε τρεις.
  • Κάντε το κινητό σας τηλέφωνο από σύνδεση, καρτοκινητό ώστε όταν δεν έχετε μονάδες να μην μπαίνετε σε έξοδα. Δεν έχετε, δεν μιλάτε. Τόσο απλό...
  • Όταν βάζετε χυμό στα παιδιά σας ή ακόμα και στον εαυτό σας, αραιώνετέ τον με νερό. Τα παιδιά δεν το καταλαβαίνουν στη γεύση και εσείς συγχρόνως κερδίζετε χυμό που μπορεί να έχετε και την επόμενη μέρα για τα παιδιά σας.
  • Ψωνίζετε μία φορά τον μήνα πράγματα από το σούπερ μάρκετ γιατί έτσι δεν ξελογιάζεστε κάθε φορά που πάτε για να πάρετε κάτι που σας λείπει και τελικά παίρνετε άλλα τόσα!
  • Ψωνίστε ρουχισμό και υποδήματα για εσάς και τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Βγαίνετε για φαγητό οικογενειακώς μία φορά τον μήνα και όχι κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να οργανώνετε διάφορα events στο σπίτι και να σας στοιχίζουν τα μισά χρήματα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved