Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία έγκυο;

Υπάρχουν κάποιες ατάκες που 'χτυπάνε' άσχημα σε μία έγκυο. Και δεν είναι λίγες...

Τι δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία έγκυο;

«Είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις δίδυμα;» Αν ρωτήσετε αυτό μία έγκυο σίγουρα θα σκεφτεί ότι της το λέτε επειδή έχει πάρει ξαφνικά αρκετά κιλά. Θα τη στενοχωρήσει πολύ αυτό και δεν πρέπει να της χαλάσετε την ψυχολογία.

«Μήπως πρέπει να κοιτάξεις το βάρος σου γιατί κάτι δεν πάει καλά μαζί σου» Αυτή η ατάκα βάζει σε σκέψεις μία έγκυο που ενώ ξέρει ότι λόγω των ναυτιών που νιώθει στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της (κάτι απόλυτα φυσιολογικό) και των εμετών που κάνει, χάνει βάρος, αρχίζει να φοβάται μήπως πράγματι της συμβαίνει κάτι που η ίδια ή ο γιατρός της δεν έχει διαπιστώσει.

«Νομίζω ότι περιμένεις κορίτσι» Μία έγκυος που έχει ακούσει τις μεγάλες γυναίκες να λένε πως όταν έχεις κορίτσι είσαι άσχημη κατά την εγκυμοσύνη, μάλλον θα πάρει πολύ προσωπικά την παραπάνω ατάκα. Αφήστε εκείνη να σας πει το φύλο του μωρού και μην σχολιάσετε τίποτα.

«Πότε επιστρέφεις στη δουλειά»; Η σκέψη και μόνο μιας εγκύου που πρόκειται να γεννήσει, ότι μετά τον Γολγοθά να τα καταφέρει με το παιδί που φέρνει στον κόσμο, την περιμένει ένας άλλος, αυτός της επιστροφής της στη δουλειά με μία επιπλέον ένια, την αγχώνει πολύ και είναι καλύτερο να μην της το θυμίζετε...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved