Αρώματα και οσμές που πρέπει να αποφεύγει μια έγκυος

Αν δεν είχατε εμπειρία μιας εγκυμοσύνης μέχρι τώρα θα έχετε σίγουρα ακούσει ότι οι γυναίκες σε ενδιαφέρουσα έχουν πρόβλημα με τις έντονες μυρωδιές και αρώματα. Για κάθε μια ισχύει κάτι άλλο, αλλά υπάρχουν κάποιες οι οποίες επηρεάζουν πάντα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν και δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό, θεωρούν ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια του οργανισμού να αποβάλλει τοξίνες από μυρωδιές που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο.

Αρώματα και οσμές που πρέπει να αποφεύγει μια έγκυος

1. Ο καπνός από το τσιγάρο. Είναι το πρώτο πράγμα που θα σας μυρίσει έντονα, και ίσως και το πιο βλαβερό μαζί με το καυσαέριο. Είναι έτσι κι αλλιώς άσχημο αν δεν καπνίζατε ποτέ, πόσο μάλλον εάν περιμένετε και μωρό.

2. Κακές αναπνοές. Αν κάποιος έχει φάει ιταλικό με πολύ σκόρδο, μάλλον θα το καταλάβετε αμέσως. Είναι αυτό που τραβήξει την προσοχή σας ή μάλλον τη μύτη σας.

3. Θαλασσινά. Ψαρικά, οστρακοειδή, ότι από όλα αυτά έρθει κοντά σας σίγουρα θα σας πειράξει.

4. Γατοτροφές και άλλα σχετικά με ζώα. Δεν μιλάμε βέβαια για τα ίδια τα ζώα, αλλά για την άμμο ή για τις τροφές τους. Αν αυτά υπάρχουν κοντά σας θα έχετε σίγουρα πρόβλημα.

5 Φυσικά τα αρώματα. Ακόμη και η πιο αγαπημένη σας κολόνια μπορεί να σας κάνει να αναγουλιάσετε. Μην το πάρετε προσωπικά, μετά την εγκυμοσύνη μπορεί να σας αρέσει και πάλι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved