Η λίστα μου για το σούπερ μάρκετ από τότε που έγινα μαμά…

Βόλτα στο σούπερ μάρκετ = Η χαρά της μαμάς

Δέσποινα Καμπούρη
Η λίστα μου για το σούπερ μάρκετ από τότε που έγινα μαμά…

Μου το έλεγαν παλιότερα και δεν το πίστευα! «Πήγα βόλτα στο σούπερ μάρκετ!», μου έλεγε όλο χαρά η κολλητή μου που έκανε παιδιά πριν από εμένα και την κοιτούσα με γουρλωμένα μάτια. Μέχρι που έγινα η ίδια μαμά και κατάλαβα τη χαρά του να πηγαίνεις για τα ψώνια του σπιτιού και να νιώθεις λες και κάνεις την καλύτερη βόλτα στον κόσμο.

Ειδικά εκείνες τις φορές που πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ για τον ανεφοδιασμό του σπιτιού μόνη μου και χάνομαι στους διαδρόμους, πάντα βέβαια με το ρολόι στο χέρι.

Εκείνο ακριβώς το χρονικό διάστημα που έγινα μαμά, η λίστα του σούπερ μάρκετ έγινε σωστή ιεροτελεστία και τα πράγματα που παίρνω για τα κορίτσια είναι η πλειοψηφία πια σε σχέση με ό,τι θα πάρω για τους ενήλικες στο σπίτι.

Αλλά δεν διαμαρτύρομαι! Το να φτιάξεις το ταπεράκι με το φαγητό του παιδιού για το σχολείο, απαιτεί μεράκι, όρεξη (που μπορεί να μην έχω κάθε πρωί αλλά το παλεύω) κι έναν σωστό προγραμματισμό για τα ψώνια όλης της εβδομάδας.

Κάποτε λοιπόν έφτανα στο μάρκετ με ένα μικρό χαρτάκι με σημειωμένα τρία πράγματα στο πόδι και σήμερα η λίστα έχει γίνει app ολόκληρο με καταχωρημένα, τα τρόφιμα ανά κατηγορία, για το ράφι ή για το ψυγείο.

Κάποτε ψώνιζα στα πεταχτά κάτι γρήγορο να φάω μετά τη δουλειά και μετά τα παιδιά με θυμάμαι να κοιτάζω με τις ώρες ένα - ένα τα γάλατα στο ψυγείο του μάρκετ για να επιλέξω το σωστό για τα κορίτσια. Κατέληξα στο ρόφημα γάλακτος Nestlé Junior 1, το γάλα των παιδιών μου για όσο ήταν ακόμα μωρά.

Εννοείται πως όταν η Έλενα πήγε στο νήπιο και περάσαμε από το ρόφημα γάλακτος Nestlé Junior 2+ στο Nestlé sChOOL κύλησε ένα δάκρυ για το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το παιδί μου. Για να μην σου πω για τη Χριστίνα, που μπορεί να μην έπινε το γάλα το πρωί αλλά με ευκολία θα πιει ένα ποτήρι από το δροσερό smoothie με Nestlé Junior 2+ που της φτιάχνω, επιλέγοντας μόνη της τα αγαπημένα της φρούτα ένα – ένα.

Δεν θα σου κρυφτώ! Κάποιες φορές καταλήγω στο σούπερ μάρκετ κατάκοπη, μετά από οδήγηση μιας ώρας και δεν θέλω καν να κοιτάξω τι έχει η λίστα. Θα ήθελα να μπουν όλα μαγικά στο καρότσι, να πληρώσω και να φύγω. Φτάνω στο ταμείο, κοιτάζω τη διπλανή μαμά που κάνει ψώνια για το βρεφάκι της και λέω, «Δεσποινάκι μεγάλωσαν τα παιδιά χωρίς να το καταλάβεις».

Παίρνω τα αγαπημένα μου μπισκότα, φτάνω σπίτι, τα βυθίζω σε ένα ποτήρι Nestlé sChOOL και πνίγω τον πόνο μου αγκαλιά με τα κορίτσια μου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved