Despoina's Little Stories: «Ήρθε για εσένα!»

Είχα την τύχη να γεννήσω ένα «εύκολο» παιδί. Η Έλενα από μωρό έπινε όλο της το γάλα, κοιμόταν μόνη της χωρίς να ξυπνάει τα βράδια και ήταν δεκτική σε όποια τροφή κι αν της έδινα. Την ίδια αγάπη που έδειχνε για τα μακαρόνια, έδειχνε και για το ψάρι, το κρέας ή τα φρούτα.

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina's Little Stories: «Ήρθε για εσένα!»

Ποτέ δεν έπιασα τον εαυτό μου να έρχεται σε απόγνωση επειδή… «Τι να κάνω γιατρέ μου; Μόλις δει όσπρια δεν ανοίγει καν το στόμα της!». Αντιθέτως η Ελενίτσα μου έπαιρνε όλα τα απαραίτητα συστατικά από μωρό μέσα από τη διατροφή της.

Τι γίνεται όμως όταν είσαι «καλομαθημένη» μαμά και το δεύτερο παιδάκι σου δεν είναι και τόσο «εύκολο» όσο το πρώτο;

Η Χριστίνα, σε αντίθεση με την Έλενα, δεν άνοιγε εύκολα το στόμα της για να φάει. Ποτέ δεν έπινε όλο της το γάλα, και μέχρι σήμερα που είναι 2,5 αντιστέκεται σθεναρά σε νέες γεύσεις. Κάθε φορά πρέπει να κάνω μαγικά για να φάει τρεις πιρουνιές φαγητό και κάθε φορά παρακαλάω… Φάε αγαπούλα λίγες φακές! Είναι πολύ νόστιμες και θα σε κάνουν δυνατή σαν τη superwoman! Δεν έπιασε ποτέ αυτό το κόλπο να ξέρετε…

Λοιπόν αγαπημένη μανούλα! Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ την ίδια δυσκολία στο να πείσεις το μικράκι σου να δεχτεί τα όσπρια στο «εγκεκριμένο» εβδομαδιαίο μενού του, σου έχω καλά νέα!
Γιατί η Barilla έφερε στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα διατροφής με βάση δύο από τα πιο θρεπτικά όσπρια: Τις κόκκινες φακές και τα ρεβίθια.

IMG 1022

Δες λοιπόν πώς μπορείς με τα νέα Barilla casarecce (καζαρέτσε) από 100% αλεύρι ρεβιθιού και τις Penne (πέννες) από 100% αλεύρι κόκκινης φακής να κάνεις κάτι διαφορετικό, υγιεινό, θρεπτικό και πανεύκολο στο μαγείρεμα αλλά με το αγαπημένο σχήμα των ζυμαρικών –για να πείσει ακόμα και τα πιο «δύσκολα» παιδάκια!

IMG 1023

Κι αν αναρωτιέσαι πώς παρασκευάζονται, η απάντηση είναι απλή και… νοστιμότατη! Παράγονται με απλή διαδικασία, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για τα ζυμαρικά. Το αλεύρι οσπρίων αναμειγνύεται με νερό και ζυμώνεται για αρκετά λεπτά. Στο τέλος δίνεται στη ζύμη η μορφή Penne (πέννες) ή Casarecce (καζαρέτσε).

IMG 1025

Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη, είναι διατροφική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών, μαγειρεύονται εύκολα και είναι ιδανικά όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για όσους αγαπούν το φαγητό και την ευεξία. Οι κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, φώσφορο και μαγνήσιο, ενώ τα ρεβίθια σε μαγγάνιο, χαλκό και θειαμίνη.

Το δικό μου άγχος πριν τα μαγειρέψω, ήταν το πώς θα είναι η τελική τους μορφή αλλά και με τι άλλο μπορώ να τα συνοδέψω. Σε διαβεβαιώ ότι έχουν υπέροχη υφή και διατηρούν το al dente κράτημά τους. Μπορείς να τα συνοδέψεις με λαχανικά και σάλτσες, με ψάρι ή ακόμη και κρέας.

Τι; Ακόμα να σε πείσω; Κάνε μία δοκιμή και περιμένω νέα σου!

Καλά μαγειρέματα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved