Despoina’s little stories: «Το καλοκαίρι και οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό ξεκίνησαν!»

Καλημέρα και καλό μας μήνα!

Μπορεί η μέρα μου να μην ξεκίνησε καλά σήμερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις το ρητό «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Ολες εσείς οι μαμάδες που τρέχετε αυτές τις μέρες να γράψετε τα παιδιά σας στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, μάλλον με καταλαβαίνετε... Τελικά δεν είναι εύκολη υπόθεση! Για μένα που είμαι πρωτάρα, μου φάνηκε βουνό!

Η ταλαιπωρία αγαπημένες μου ξεκινά από την διαδικασία της συλλογής όλων αυτών των εγγράφων που απαιτείται να καταθέσετε προκειμένου να πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου. Εκκαθαριστικά, βεβαίωση από παιδίατρο για τα εμβόλια που έχει κάνει το παιδί, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση από την εργοδοσία σας για το ωράριο απασχόλησης και την μισθοδοσία σας, ένσημα των τελευταίων τριών μηνών, υπεύθυνες δηλώσεις... Πφφφ! Μία τρέλα! Τα μαζεύεις, τα συρράπτεις και κάνεις την προσευχή σου...

Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά! Δε μου έλειπε τίποτα. Μόνο τα εκκαθαριστικά μας, αφού δεν έχουμε κάνει ακόμα δήλωση για το 2013. Μην ανησυχείτε γι' αυτό! Υπάρχει μία υποσημείωση στα δικαιολογητικά που λέει ότι πρέπει να προσκομίσετε μία δήλωση του Νόμου 105, στην οποία επιβεβαιώνετε εγγράφως ότι μόλις εκδοθεί το καινούριο εκκαθαριστικό θα το προσκομίσετε κι αυτό.

Μαζεμένη και αγχωμένη πήγα κι εγώ σήμερα το πρωί στον Παιδικό Σταθμό. Περίμενα υπομονετικά τη σειρά μου, αλλά ήμουν σίγουρη ότι δεν έλειπε τίποτα! Καθώς ξεκίνησα να καταθέτω τα χαρτιά, η υπάλληλος έκανε μία παύση στο χαρτί του παιδιάτρου. Το γεγονός ότι δεν είχε γράψει ο γιατρός δίπλα από το μαντού «Αρνητικό», δημιούργησε μία σύγχυση. Μην πέσετε κι εσείς στην ίδια παγίδα. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και πρέπει να είμαστε πολύ τυπικοί σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις εγγραφής του παιδιού σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Πριν καταθέσετε τα χαρτιά σας βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός έχει βεβαιώσει στο βιβλιάριο του παιδιού ότι το μαντού είναι αρνητικό.Για καλή μου τύχη πήρα αριθμό Πρωτοκόλλου, αλλά άμεσα πρέπει να προσκομίσω τη βεβαίωση του γιατρού για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Να ξέρετε όμως, ότι συνήθως οι υπάλληλοι δεν δέχονται δικαιολογητικά με οποιαδήποτε εκκρεμότητα!

Καλή δύναμη μανούλες! Και πάνω απ' όλα ψυχραιμία! Καλή μας τύχη!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter (@Mothersbloggr) ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook (Mothersblog.gr).

Despoina’s little stories: «Το καλοκαίρι και οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό ξεκίνησαν!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved