«Χοιρινό με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα! Η συνταγή μου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!»

Όπως κάθε Χριστούγεννα, έτσι και φέτος, θα κάνω ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο σπίτι την παραμονή για αγαπημένους φίλους και συγγενείς!

«Χοιρινό με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα! Η συνταγή μου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!»

Είναι μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες να ανοίγω το σπίτι μου για αυτούς που αγαπώ και να τους μαγειρεύω με τα χεράκια μου!

Η διαδικασία προετοιμασίας ξεκινάει πάντα από πολύ νωρίς το πρωί στις 24 Δεκεμβρίου. Καθαρίζω το σπίτι, στολίζω τα αρωματικά κεριά μου στο τραπέζι και ξεκινούν οι μαγειρικές μου!

Μέσα σε λίγες ώρες, το τραπέζι στρώνεται και οι μοσχομυριστές μυρωδιές των γλυκών και των φαγητών διαπερνούν την πολυκατοικία!
Κάθε Χριστούγεννα το μενού έχει ως βασικό πιάτο: Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα και κάστανα!

Μπορεί να σας φαίνονται πολλά τα υλικά, όμως πιστέψτε με! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
Αν δεν τρώτε τα σύκα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με χουρμάδες, αφού πρώτα αφαιρέσετε το κουκούτσι.

Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε τη συνταγή μας βήμα βήμα!

Πλένω το κρέας μου. Εγώ συνήθως αγοράζω ένα κομμάτι χοιρινό, αλλά το κόβω σε δύο μεγάλα κομμάτια για να ποτίσει το κρέας από αποξηραμένα φρούτα και να γίνει μέλι!

Αφού το πλένω, το τοποθετώ στη γάστρα μαζί με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνω και πηρουνιάζω αρκετές φορές το κρέας μου. Προσθέτω ενδιάμεσα τα αποξηραμένα μου φρούτα (αν σας αρέσουν οι σταφίδες μπορείτε να σκορπίσετε μερικές μέσα στο φαγητό σας), αφού τα έχω κόψει στη μέση. Αργότερα φτιάχνω το dressing μου στο multi. Προσθέτω τον χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού, λαδάκι, δύο κουταλιές μέλι και τα χτυπάω για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί η παχύρευστη σάλτσα μου. Επειτα την περιχύνω στη γάστρα.

Αφού έχω προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμού, βάζω κλειστή τη γάστρα μου με το καπάκι και ψήνω στους 170-180 βαθμούς (αναλόγως την ισχύ του φούρνου σας) περίπου για τρεις ώρες!

Ενδιάμεσα, ρίχνω λίγο νεράκι με το μπρίκι μου (προσοχή μη καείτε! Με την γάστρα δεν παίζουμε! Να φοράτε πάντα το ειδικό γάντι!) στο φαγητό μου και γυρνάω το κρέας μου για να ψηθεί καλά!

Πραγματικά, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Όπως και τους καλεσμένους σας που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved