Παιδικά καθίσματα από το… μέλλον – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι σύγχρονοι γονείς σκέφτονται πάντα το καλύτερο για το παιδί τους και ενημερώνονται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις.

Παιδικά καθίσματα από το… μέλλον – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έχοντας το υπόβαθρο, αναζητούν πάντοτε λύσεις που συμβαδίζουν με την τεχνολογική πρόοδο και που έχουν σκοπό την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα, αλλά και το design. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από αυτό που γνωρίζουν πως μπορούν να έχουν και είναι «απαιτητικοί» με όλα όσα έχουν να κάνουν με το παιδί τους.

Ένας τομέας που απαιτεί εκ των προτέρων ενημέρωση από τους γονείς του παιδιού είναι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, που πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Πολλές φορές όμως, αυτές οι εκ του νόμου προδιαγραφές είναι έως και «ξεπερασμένες» από πλευράς προόδου και τεχνολογίας. Επαφίεται έτσι στους γονείς να ενημερωθούν και να επιλέξουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε δυνατότητα.

Αυτό ακριβώς κάνει για τον κάθε γονιό η CYBEX, που είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τον σχεδιασμό και στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Από την αρχή της ζωής του, το νεογέννητο χρειάζεται ένα κάθισμα για το αυτοκίνητο των γονιών, που θα το μεταφέρουν στο σπίτι από το μαιευτήριο, στην πρώτη του βόλτα, στην πρώτη του επαφή με τον έξω κόσμο. Η CYBEX εγγυάται την ασφάλεια και την άνεση του παιδιού, με παιδικά καθίσματα που συγκεντρώνουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στα τεστ ανεξάρτητων οργανισμών που βαθμολογούν μεταξύ άλλων την ασφάλεια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είναι η μοναδική εταιρεία που στα κεντρικά της γραφεία στην Γερμανία διαθέτει crash test facilities, όπου γίνονται καθημερινά δοκιμές.

Παιδικά καθίσματα για τους «ανθρώπους του αύριο»

Το μότο της CYBEX δίνει το στίγμα ως προς τις δημιουργίες της: For all tomorrow’s people, για τους ανθρώπους του αύριο. Τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά και να παρέχουν στα παιδιά τους και στην οικογένειά τους, το καλύτερο δυνατό. Χωρίς «εκπτώσεις» στην ασφάλεια, στη λειτουργικότητα, στο σχέδιο.

sxedio1

Τα βρεφικά και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου της CYBEX καλύπτουν με το παραπάνω όλες τις απαιτήσεις που έχει ο ενημερωμένος γονιός. Καθίσματα όπως το Sirona Z i-Size διαθέτουν ενσωματωμένο Σύστημα L.S.P., που προσφέρει βελτιστοποιημένη ασφάλεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Οι μετρήσεις τόσο στα test facilities της CYBEX όσο και ανεξάρτητων ινστιτούτων δείχνουν ότι σε συνδυασμό με το κέλυφος απορρόφησης ενέργειας που απορροφά την ισχύ της πρόσκρουσης καλύπτοντας και προστατεύοντας το παιδί, μειώνει την ισχύ πρόσκρουσης της πλευρικής σύγκρουσης σχεδόν κατά 25%. Η Τεχνολογία Απορρόφησης Ενέργειας "ER-Tech" του Sirona Z i-Size προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για το παιδί σας σε θέση με φορά προς τα εμπρός, ειδικά σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, μειώνοντας τις δυνάμεις που ασκούνται στον αυχένα του παιδιού περισσότερο από 20%, σε σύγκριση με άλλα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας πέντε σημείων. Εξάλλου, το ρυθμιζόμενο προσκέφαλο των καθισμάτων αυτών διαθέτει 12 διαφορετικές θέσεις ώστε το κάθε παιδί να έχει ανά πάσα στιγμή την προσαρμογή που χρειάζεται. Για άνεση στον ύπνο και στα ταξίδια, το κάθισμα Sirona Z i-Size διαθέτει 5 θέσεις ανάκλισης όταν κοιτάζει προς τα πίσω και 3 θέσεις ανάκλισης όταν κοιτάζει προς τα εμπρός, για μεγαλύτερα παιδιά. Με το σύστημα ασφαλείας 5 σημείων που διαθέτει, το παιδί είναι καθισμένο σωστά, ενώ χάρη στους μαγνητικούς υποδοχείς της ζώνης ασφαλείας, μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα από το κάθισμα.

Τα υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και για τον γονιό δεν μειονεκτούν ποτέ στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου CYBEX. Χάρη στον έξυπνο μηχανισμό ανάκλισης και περιστροφής μπορεί ο καθένας να ρυθμίσει το κάθισμα με το ένα χέρι. Επιπλέον, ο πρωτοποριακός μηχανισμός 360° της βάσης Z εξασφαλίζει την εύκολη είσοδο και έξοδο του παιδιού, με λιγότερη καταπόνηση για τη μέση του γονέα, ενώ διευκολύνει την εναλλαγή ανάμεσα στη θέση φοράς προς τα πίσω και στη θέση φοράς προς τα εμπρός. Το σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης (D.D.C.) αποτρέπει την πιθανότητα κακής χρήσης της θέσης προς τα εμπρός πριν το παιδί συμπληρώσει την ηλικία των 15 μηνών και φτάσει σε ύψος τουλάχιστον 76 εκατοστά.

Τόσο για την ασφάλεια του παιδιού, όσο και για την ευκολία των γονιών, τα καθίσματα της CYBEX διαθέτουν σύστημα ISOFIX: Το κάθισμα τοποθετείται πάνω στη Βάση Z με δύο «κλικ» και ασφαλίζει στο ISOFIX του αυτοκινήτου. Εύκολα, σωστά – αφού διαθέτει και δείκτη σωστής τοποθέτησης – και με τη μέγιστη ασφάλεια για το παιδί. Εξάλλου, με τη χρήση του συστήματος Z-Line, τόσο με το Cloud Z i-Size (για μωρά μέχρι 18 μηνών-ύψος 87 εκ.) όσο και με το Sirona Z i-Size (κάταλληλο μέχρι περίπου 4 ετών-υψος 105 εκ.), το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές από τη γέννησή του. Η CYBEX εξάλλου συστήνει τη χρήση καθισμάτων με φορά προς τα πίσω για τα παιδιά μέχρι την ηλικία αυτή, καθώς έχει αποδειχθεί ότι έτσι, ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνεται περισσότερο από 80%.

SensorSafe: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφάλειας των παιδιών

Όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει και τηρεί η CYBEX οδηγούν σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου που κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Η τεχνολογία όμως σήμερα παρέχει επιπλέον δυνατότητας, που ένας οργανισμός αυτού του βεληνεκούς δεν θα μπορούσε να παραβλέψει. Η CYBEX προτείνει την αξιοποίηση της έξυπνης τεχνολογίας για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο σήμερα και για το λόγο αυτό παρουσιάζει το σύστημα SensorSafe. Το SensorSafe βοηθά τον σύγχρονο γονιό να παρακολουθεί την ασφάλεια και την υγεία του παιδιού του μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι διαθέσιμο με τα καθίσματα της σειράς CYBEX Platinum και της Gold. Πρόκειται για ένα κλιπ, το SensorSafe, που στέλνει ειδοποιήσεις στην smart συσκευή μας ώστε να αποφεύγουμε κάθε δυσάρεστη ή κρίσιμη κατάσταση: Το μωρό που «κατάφερε» να λυθεί, το παιδί που αισθάνεται δυσφορία από την υπερβολική ζέστη του οχήματος, το παιδί που δυσανασχετεί γιατί είναι ακίνητο για περισσότερη ώρα από όσο συνιστάται. Ο γονιός λαμβάνει την ειδοποίηση μέσω Bluetooth στο smartphone του, ενώ το μόνο που απαιτείται είναι η λήψη της αντίστοιχης εφαρμογής, η οποία παρέχει επίσης οδηγίες για την εγκατάσταση, βίντεο με οδηγίες, συχνές ερωτήσεις, και πολλά άλλα.


Για όλους τους ανθρώπους του αύριο, για τους γονείς που είναι ενημερωμένοι πάντα και ζητούν το καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, η CYBEX με τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου που δημιουργεί, βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Για όλους εμάς, που γνωρίζουμε καλά τι ψάχνουμε και θέλουμε μόνο αυτό!


DPG Network
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved