Egg Hunt: Έτσι παίζεται το πιο διασκεδαστικό και πασχαλινό παιχνίδι!

Με τα σχολεία να έχουν κλείσει εδώ και εβδομάδες, δεν είναι λίγα τα παιδιά που από το πολύ... καθισιό, εύχονται να μπορούσαν να γυρίσουν πίσω στα θρανία!

Egg Hunt: Έτσι παίζεται το πιο διασκεδαστικό και πασχαλινό παιχνίδι!

Παρότι η άνοιξη κάποτε θα τους παρηγορούσε γιατί προμήνυε την αρχή του τέλους για τις σχολικές υποχρεώσεις, το γεγονός πως δεν μπορούν να μοιραστούν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που έχουν με τα φιλαράκια τους, κάνει τη «Μένουμε σπίτι» περίοδο αρκετά βαρετή.

Πασχαλινό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Ναι, όσο κι αν προσπαθούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά μας, είναι κάπως δύσκολο να αναπληρώσουμε τον χρόνο που θα περνούσαν με τους φίλους τους στα διαλείμματα ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες, αν και υπάρχει τρόπος να... γλυκάνουμε τα μουτρωμένα πρόσωπά τους! Πώς θα το καταφέρουμε; Αν γίνουμε και εμείς για λίγο παιδιά! Να είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και επίκαιρο παιχνίδι από το Egg Hunt, το διαχρονικό πασχαλινό παιχνίδι που μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων, για να παίξεις μαζί με το μικρό σου!

Ωστόσο, μην βιαστείς να του το προτείνεις, αφού πρώτα πρέπει να ετοιμάσεις τα... λάφυρα του παιχνιδιού, δηλαδή τα πασχαλινά κουλουράκια από αγνά υλικά! Εάν δεν έχεις πειραματιστεί με τη συγκεκριμένη συνταγή, μπορείς πάντα να ζητήσεις και τη γνώμη των πιο έμπειρων, κάνοντας μία βόλτα από το site του βούτυρου Lurpak, του «πολύτιμου»συστατικού που κρύβεται τυλιγμένο στο ασημί περιτύλιγμα και μέσα στις καρδιές μας. Εκεί θα ανακαλύψεις την αυθεντική συνταγή για σπιτικά πασχαλινά κουλουράκια και αφού την πραγματοποιήσεις, μπορείς να περάσεις στο πρώτο βήμα του παιχνιδιού.

paixnidi1

Βρίσκουμε απίθανες κρυψώνες!

Μόλις τα κουλουράκια σου κρυώσουν, θα ντύσεις μερικά από αυτά με αλουμινόχαρτο. Αφού ζητήσεις από το παιδί να πάει για λίγο στο δωμάτιό του με τη δικαιολογία πως του ετοιμάζεις μία απολαυστική έκπληξη, θα κρύψεις αυτά που έντυσες στις πιο απίθανες κρυψώνες που μπορείς να σκαρφιστείς μέσα στο διαμέρισμά σας. Στην τσέπη ενός σακακιού από αυτά που κρέμονται στον καλόγερο, κάτω από το μεσαίο μαξιλάρι του καναπέ, μέσα στην ομπρέλα που στέκεται δίπλα από την πόρτα, δεν έχει σημασία! Αρκεί οι κρυψώνες να είναι αρκετά... challenging για την ηλικία του παιδιού.

Extra tip: Εάν θέλεις, μπορείς να βάλεις σε μερικά κουλουράκια ένα hint γραμμένο σε χαρτί, το οποίο θα κατευθύνει το παιδί μέσα από έναν γρίφο σε μία άλλη κρυψώνα.

paixnidi2

Όταν έχεις βρει μία πρωτότυπη κρυψώνα για το καθένα, είσαι πλέον έτοιμη να καλέσεις στο σαλόνι τον μικρό... κυνηγό πασχαλινών κουλουριών! Θα εξηγήσεις στο παιδί πως μέσα στο σπίτι υπάρχουν κρυμμένα Χ κουλουράκια (ανάλογα με το πόσα κουλουράκια έχεις κρύψει) και αν καταφέρει να τα βρει όλα, όχι μόνο θα γίνουν δικά του αλλά θα είναι και ο μεγάλος νικητής που θα επιλέξει την επόμενη συνταγή που θα πραγματοποιήσετε παρέα!

Κλείνοντας, να ξέρεις πως παρότι η παραδοσιακή εκδοχή του Egg Hunt παίζεται συνήθως με πρόχειρα γλυκίσματα, καραμέλες και σοκολάτες, καλό θα ήταν να μην ενδώσουμε στον πειρασμό της εύκολης λύσης και να επενδύσουμε στα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια από αγνά υλικά. Όχι μόνο θα κάνουν την κουζίνα μας να μοσχοβολάει αυθεντικό ελληνικό Πάσχα, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved