#Μένουμε_σπίτι: Πώς θα δημιουργήσω πασχαλινό κλίμα στο σπίτι;

Σε περιόδους έντονης ψυχολογικής πίεσης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικό το να τηρήσουμε κάποια έθιμα και παραδόσεις, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Μυρτώ Κογεβίνα
#Μένουμε_σπίτι: Πώς θα δημιουργήσω πασχαλινό κλίμα στο σπίτι;

Παρόλο λοιπόν που δε μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως συνήθως, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε πασχαλινό κλίμα στο σπίτι και να τονώσουμε ψυχολογικά ολόκληρη την οικογένεια. Επιπλέον, είναι μια δημιουργική απασχόληση στην οποία μπορούν να εμπλακούν όλα τα μέλη της οικογένειας, κάτι το εξαιρετικά χρήσιμο όταν έχουμε αρχίσει να ξεμένουμε από ιδέες!

Πασχαλινά αυγά

Ένα από τα έθιμα που σχετίζεται απόλυτα με το Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών, κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε και τώρα. Βάφουμε λοιπόν αυγά κόκκινα ή και χρωματιστά και τα τοποθετούμε σε ένα όμορφο καλάθι στην κουζίνα ή την τραπεζαρία μας. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει και να ζωγραφίσουν με πινέλα και νερομπογιές ό,τι σχέδια επιθυμούν πάνω στα αυγά- είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να μας καταπλήξει!

pasxalines drastiriotites gia paidia

Πασχαλινή διακόσμηση

Προκειμένου να μπούμε στο κλίμα του Πάσχα, ας δώσουμε φέτος λίγη παραπάνω βάση στο να διακοσμήσουμε το σπίτι μας αναλόγως. Μπορούμε, για παράδειγμα, να πάρουμε έμπνευση από το Pinterest ή άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, ώστε να δημιουργήσουμε πασχαλινές συνθέσεις σε διάφορες γωνίτσες του σπιτιού μας. Επίσης, μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να φτιάξουν ζωγραφιές ή χειροτεχνίες με θέμα το Πάσχα (και πάλι εδώ το διαδίκτυο είναι φίλος μας) και στη συνέχεια να τα τοποθετήσουμε σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Πασχαλινά λουλούδια

Στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς, το Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την άνοιξη. Μια όμορφη ιδέα είναι φωτίσουμε το σπίτι μας με λουλούδια του αγρού, που με τα χρώματα και το άρωμά τους μας βάζουν ακόμα περισσότερο σε πασχαλινό κλίμα, ενώ προσδίδουν και μια αίσθηση ψυχικής ανάτασης και αισιοδοξίας.

Πασχαλινά γλυκίσματα

Πάσχα χωρίς τσουρέκι και κουλουράκια δεν είναι Πάσχα! Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο να φτιάξουμε σπιτικά πασχαλινά γλυκίσματα, πάντα με τη βοήθεια των παιδιών.

Μυρτώ Κογεβίνα, MSc.
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Email: myrtokogevina@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/myrto.kogevina.336

www.kolonakipsychologist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved