«Μαμά, να σου φροντίσω εγώ τη μυτούλα;»

Η μεγάλη μου κόρη έπαιζε από μικρή τη «μαμά».

«Μαμά, να σου φροντίσω εγώ τη μυτούλα;»

Ήταν η μαμά για τις κούκλες της, τα αρκουδάκια της, για κάθε λογής παιχνίδι που έβρισκε και το οποίο αμέσως υιοθετούσε, «για τα καλά και τα άσχημα», «στην υγεία και την ασθένεια», όπως λένε και… στους κινηματογραφικούς γάμους του Hollywood. Γιατί δεν ήθελε μόνο να ντύνει τις κούκλες της και να τις πηγαίνει βόλτα με το καρότσι, να τις βάζει να πίνουν το τσάι τους και να τρώνε το γλυκό τους, ήθελε να τις περιθάλπει και στις δύσκολες στιγμές τους, όταν ασθενούσαν. Τι θερμόμετρο και τι αποσυμφορητικό έχει βάλει στις κούκλες της, δεν περιγράφεται…

Μετά τις κούκλες όμως και αφού κατάλαβε καλύτερα τις δυνάμεις της, ήρθε η σειρά των γονιών να πάρουν τη θέση του φροντιζόμενου από τη μικρή μας. Δεν… τολμάμε να αρρωστήσουμε, η εσωτερική μας «νοσοκόμα» επεμβαίνει άμεσα για να μας κάνει καλά. Η αγαπημένη της ασχολία είναι «η μυτούλα». «Μαμά, να σου φροντίσω εγώ τη μυτούλα;», ακούω αμέσως μόλις φτερνιστώ! Καθώς δεν υπάρχει φυσικά το «όχι» ως απάντηση στο ερώτημα αυτό, αφήνομαι στα χέρια της και δέχομαι την περιποίησή της, που ομολογώ πως αρκετές φορές, απολαμβάνω.

Τι είναι αυτό που κάνει ακριβώς; Μου ζητάει το αποσυμφορητικό μας, το Fitonasal 2ACT, που το ξέρει καλά και η ίδια, καθώς το χρησιμοποιεί στην παιδική του έκδοση. Πρόκειται για ένα προϊόν με βάση φυτικά σύμπλοκα που ελευθερώνει τη μύτη και έχει προστατευτική δράση στο ρινικό βλεννογόνο. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις συμφόρησης και ερεθισμού του ρινικού βλεννογόνου, όπως στις περιπτώσεις γρίπης, κρυώματος, αλλεργικής ρινίτιδας και ιγμορίτιδας τόσο οξείας, όσο και χρόνιας. Είναι κατάλληλο για συχνή χρήση και για παρατεταμένες περιόδους, ενώ το χρησιμοποιούσα και κατά την κύηση και τη γαλουχία, την περίοδο του θηλασμού δηλαδή.

fitonasal 456To Fitonasal 2ACT δρα χάρη στο ActiFilm, ένα σύμπλοκο φυτικών ταννινών, ρητινών, πολυσακχαριτών και φλαβονοειδών, που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο σχηματίζοντας μια μεμβράνη που προσκολλάται σε αυτόν με δράση φραγμού που τον προστατεύει από την επαφή με εξωτερικούς παράγοντες (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, σκόνη, κλπ), αλλά και δρώντας προς τη ρευστοποίηση της βλέννας, ώστε να ευνοηθεί η απομάκρυνσή της. Παράλληλα η δράση του εμπλουτίζεται με τις δροσιστικές ιδιότητες των αιθερίων ελαίων που χαρίζουν μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και ο σεβασμός στη φυσιολογία του βλεννογόνου επιτυγχάνεται επιπλέον από τον ισοτονικό χαρακτήρα της σύνθεσης.

Η χρήση του είναι τόσο απλή που και η κόρη μου έμαθε πώς να το κάνει αμέσως – για αυτό και είναι η αγαπημένη της ασχολία: Βάζει το ειδικό στόμιο της συσκευασίας στο ρουθούνι μου και μου κάνει δύο εφαρμογές. Αφού μου κρατήσει το χαρτομάντηλο για να φυσήξω καλά τη μύτη μου, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο ρουθούνι, ενώ παράλληλα με τα δαχτυλάκια της μου κάνει απαλό μασάζ, όπως της έχω δείξει, ώστε να διευκολυνθεί η κατανομή.

Η μικρή μου εξάλλου χρησιμοποιεί το Fitonasal Pediatric από μωρό έξι μηνών, καθώς είναι ένα σπρέι ειδικά μελετημένο για να απελευθερώνει τη μύτη των παιδιών και να την προστατεύει, προσφέροντας βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας και απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ).

fitonasal 4567
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved