«Φεύγοντας για τη δουλειά… Καλή μας αρχή!»

Ξεκινάω να blogάρω για το πατρικό φίλτρο από τη θέση του αδύναμου και ειλικρινά δε με βλέπω ποτέ να είμαι στη θέση του ισχυρού...

Σε τέτοιες σκέψεις με έβαλε η φίλη μου η Δέσποινα όταν περιχαρής και ευδιάθετη όπως πάντα, μου πρότεινε να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σ' αυτό που λέγεται «η άποψη και η οπτική γωνία του πατέρα».

Η «αδυναμία» πηγάζει φυσικά από αυτές τις καταστάσεις που με αναγκάζουν να λείπω συχνά απ' το σπίτι. Ξυπνώντας λοιπόν σήμερα πρόλαβα να αποχαιρετήσω τη μικρή που ετοιμαζόταν να πάει στην παράλια με τη μάνα της, σε κατάσταση υστερίας με την κοιλιά... τούρλα, και το μόνο που πρόλαβα να χαρώ απ' αυτή ήταν ένα άλμα της πάνω στο στομάχι μου, ένα βιαστικό «bye bye dada» και ένα «φιφίς» που άκουσα πριν βγει απ' την πόρτα.

Αυτό μάλλον σημαίνει «fishes», δηλαδή «ψαράκια».

Να 'μαι λοιπόν σε ένα βανάκι με προορισμό τη Λάρισα για συναυλία με το Γιάννη (σ.σ Βαρδής) και την μπάντα μας που έχει πιάσει μια κλασική συζήτηση για θεωρίες συνωμοσίας τύπου Rothchild, μεταλλαγμένα τρόφιμα, εξωγήινους κι εγώ να έχω αυτές τις τύψεις που πάντα έχω όταν φεύγω για να φέρω πίσω στο σπίτι το... «μπέικον», όπως λέει και η κυρά.

Γίναμε λοιπόν τελικά αυτό που κοροϊδεύαμε μικροί όταν οι γονείς μας, μας έλεγαν «Ξέρεις από πότε έχω να πάω διακοπές για να μπορείς εσύ να έχεις ό,τι ζητήσεις;». Αυτή η γλυκιά αίσθηση ευθύνης που αποκτάς από τη στιγμή που αυτό το πλάσμα έρχεται στη ζωή σου. Καλά, μη ψαρώνετε βέβαια!

Η δική μου οπτική γωνία έχει αρκετή δόση χιούμορ και με αυτή τη διάθεση θα σας περιγράφω μέσα από αυτή τη σελίδα το πώς εισπράττω εγώ την πατρότητα... Με αρκετό στρες, πολλές φορές χαμένος στη μετάφραση, χωρίς να ξέρω ποια είναι η «σωστή» συνταγή για να μεγαλώσεις το παιδί σου, αλλά ειλικρινά μόλις ανακαλύψω τον τρόπο για να την κάνεις να γελάσει ύστερα από μια δύσκολη μέρα, να φάει όλα τα λαχανικά της ή το τρικ που έκανα ώστε να απαλλαγούμε απ' την πάνα και την πιπίλα -η μητέρα όλων των μαχών- θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Ιστορίες εκτάκτου ανάγκης σε αυτές τις χαμηλές πτήσεις πατερά-κόρης και προσεχώς γιου..

Father's Mayday! Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες και φυσικά διασκεδαστικές!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ

«Φεύγοντας για τη δουλειά… Καλή μας αρχή!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved