O παραμυθάς Μόρις Σεντάκ, το πρόσωπο της ημέρας στο doodle της Google

H Google, επέλεξε σήμερα, γενέθλια ημέρα του παραμυθά, Μόρις Σεντάκ, να τον τιμήσει μέσα από το doodle της.

O παραμυθάς Μόρις Σεντάκ, το πρόσωπο της ημέρας στο doodle της Google

Το σημερινό ημικυκλικό doodle, είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Where the wild things are» που ήταν με τη σειρά της βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και εικονογράφου Μόρις Σέντακ.

Σήμερα, 10/06, συμπληρώνονται 85 χρόνια από τη γέννηση του.

Ο Σέντακ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1928 από οικογένεια Πολωνών Εβραίων, και πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια σε ένα πολύ κλειστό αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα ως παιδί ταλαιπωρήθηκε από πολλές ασθένειες. Η ανάγκη του να εκφραστεί τον οδήγησε ...στο χαρτί και τα παραμύθια!

Ο Σέντακ δημιούργησε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα βιβλία. Ως άνθρωπος ήταν κλειστός, δύσκολος και στρυφνός, όμως τα έργα του αγαπήθηκαν πολύ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο στις ΗΠΑ να θεωρείται «Πικάσο των παιδικών βιβλίων».
Με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του, ( 1970- βραβείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση, 1996 -Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών) ο Σέντακ είδε το έργο του Μαγικά Πλάσματα να μεταφέρεται από τον Σπάικ Τζόνζι στη μεγάλη οθόνη το 2009 και να σπάει τα ταμεία.

Η ιστορία των Μαγικών Πλασμάτων - «Where the Wild Things Are»

Ο Μαξ, ένα ατίθασο και ευαίσθητο παιδί, το σκάει από το σπίτι του και βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων.
Τα Μαγικά Πλάσματα τον χρίζουν βασιλιά τους και εκείνος τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι, ωστόσο σύντομα διαπιστώνει ότι η διακυβέρνηση ενός μαγικού βασιλείου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και δύσκολη υπόθεση.
Ο Μoρίς Σεντάκ έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια, στις 8 Μαϊου του 2012

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved