Μόνο αγάπη και πολύ παιχνίδι!

Ξέρω ότι δεν το διαβάζεις για πρώτη φορά, είναι όμως η πιο μεγάλη αλήθεια, αν θες το παιδί σου να είναι ευτυχισμένο, να νιώθει ασφάλεια και να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση!

Δέσποινα Καμπούρη
Μόνο αγάπη και πολύ παιχνίδι!

Όσο πιο πολύ δείχνεις την αγάπη σου σε ένα παιδί, τόσο πιο πολύ το θωρακίζεις για το υπόλοιπο της ζωής του. Θεωρίες του τύπου «μη δείχνεις πολύ αδυναμία γιατί θα το κακομάθεις», τις θεωρώ πολύ ξεπερασμένες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να θέσεις όρια στο παιδί σου. Όμως όρια στην αγάπη δεν υπάρχουν.

Το παιχνίδι είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης του παιδιού. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι για έναν κουρασμένο ενήλικα να παίξει με το παιδί του γυρνώντας στο σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά του. Ειδικά όταν το παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί την εξάντληση της μαμάς ή του μπαμπά, αφού το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η σωματική επαφή και διάδραση με τους γονείς τους. Επίσης τα παιδιά μπορούν να παίζουν ατελείωτα! Αυτό πού το πας;

Όμως, αυτό που έχω καταλάβει από τη δική μου εμπειρία ως μαμά, είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο δίνεις στα παιδιά σου, τόσο καλύτερη δουλειά κάνεις μαζί τους κι αυτό είναι κάτι που το βλέπεις μακροπρόθεσμα.

LEGO DESPOINA 2

Εκτός από τα χάδια και τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα αγγίγματα, το εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι επίσης ένα σημαντικό κεφάλαιο στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Πάντα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είχαν προτεραιότητα στις αγορές μου για τα παιδιά, αφού το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουν τα παιδιά πολλά και χρήσιμα πράγματα ανάλογα με την ηλικία τους: Από την αλφαβήτα και την αριθμητική μέχρι τις κατασκευές και γενικώς την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας.

Τα LEGO DUPLO είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που διεγείρει τη φαντασία των παιδιών και εξάπτει τη δημιουργικότητά τους αφού τα παιδάκια μπορούν να κατασκευάσουν σπίτια, καταστήματα μέχρι και γλυκά! Ποτέ ένα παιχνίδι LEGO δεν είναι ένα χαμένο παιχνίδι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 2019 τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών LEGO DUPLO που φτιάχτηκαν για μικροσκοπικά χεράκια έκλεισαν τα 50 τους χρόνια! Μισός αιώνας που τα μαγικά τουβλάκια έχουν γίνει ο καλύτερος φίλος των παιδιών που μέχρι τα 3-4 τους χρόνια διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητά τους.

LEGO DESPOINA 3



Εμάς το αγαπημένο μας είναι το My First Celebration! Το είχαμε ξεχωρίσει από την αρχή αφού η Χριστίνα ξετρελαίνεται για τα γλυκά και όπου την χάνεις και όπου την βρίσκεις είναι μπροστά από την ξύλινη κουζίνα της και… «δημιουργεί» με τα LEGO DUPLO! Επίσης με αυτό το παιχνίδι έχει γενέθλια κάθε μέρα! Η συσκευασία περιλαμβάνει πολύχρωμα cakes για να ετοιμάσουν τα παιδιά το πιο ωραίο πάρτι γενεθλίων με τούρτα, κεράκια, cup cakes! Μπορείς να το δεις κι εσύ εδώ! https://shop.lego.com/en-GB/product/My-First-Celebration-10862

LEGO DESPOINA 4
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved