Έξι λόγοι για τους οποίους τα LEGO® DUPLO® είναι το ιδανικό δώρο

Όταν έρχεται η στιγμή που καλούμαστε να αποφασίσουμε τι δώρο θα πάρουμε στα παιδιά ή τα ανίψια μας, το σίγουρο είναι πως αφιερώνουμε πολλή ενέργεια και αρκετό χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι θα κάνουμε την κατάλληλη για εκείνα αγορά.

Έξι λόγοι για τους οποίους τα LEGO® DUPLO® είναι το ιδανικό δώρο

Και αυτό διότι σήμερα γνωρίζουμε πως το κατάλληλο παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν, να αναπτύξουν τη φαντασία, τις δεξιότητές τους, την ανεξαρτησία τους και φυσικά, να διασκεδάσουν με τον ιδανικό για την ηλικία τους τρόπο.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που χρειάζεται να βρούμε ένα δώρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τότε συνήθως θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί με την αγορά μας. Στη αναζήτηση, λοιπόν, του ιδανικού δώρου για τα μικρά μας, κάναμε μία έρευνα αγοράς και σύντομα ανακαλύψαμε ένα παιχνίδι που μας καλύπτει σε κάθε επίπεδο και σίγουρα, όλα τα παιδάκια από ενάμιση έως πέντε ετών θα λατρέψουν. Ο λόγος για τα αγαπημένα μας μεγάλα τουβλάκια για μικρά χεράκια τα οποία κατάφεραν αμέσως να μας «κερδίσουν» και οι παρακάτω έξι λόγοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εύκολα το γιατί.

1.Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν

Στην αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αξίζει να εξετάσουμε προκειμένου να ξέρουμε πως το παιδί πραγματικά θα μάθει μέσω του παιχνιδιού. Είναι, λοιπόν, σημαντικό το συγκεκριμένο παιχνίδι να βοηθά το παιδί να αναπτύσσει την κινητικότητα και τις γλωσσικές ικανότητές του και παράλληλα να ενισχύει τη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη. Κάθε φορά που τα παιδιά παίζουν και δημιουργούν με τα τουβλάκια LEGO® DUPLO®, μαθαίνουν να συντονίζονται, να επικοινωνούν καλύτερα και την ίδια ώρα, «χτίζουν» αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ωφελούνται και σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίλυση προβλημάτων. Προσθέτοντας ένα ακόμη τουβλάκι στη δημιουργία τους, τα παιδιά διασκεδάζουν και ταυτόχρονα μαθαίνουν. Και τι πιο σημαντικό υπάρχει από αυτό;

2. Τα μικρά μας αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους

Και από το κομμάτι της μάθησης, περνάμε στο άκρως σημαντικό θέμα της καλλιέργειας της δημιουργικότητας στα παιδιά. Με το ξεχωριστό αυτό δώρο, τα παιδιά αναπτύσσουν την εφευρετικότητά τους και παράλληλα, ανακαλύπτουν τις απεριόριστες δυνατότητες που η ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους μπορεί να τους προσφέρει. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα τουβλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν τα παιδιά ό,τι μπορούν να φανταστούν και να ονειρευτούν είναι σίγουρα σημαντικό. Με λίγα λόγια, λοιπόν, με τα μεγάλα αυτά τουβλάκια τα παιδιά αποκτούν κάθε μέρα νέες εμπειρίες και ανακαλύπτουν καινούριους κόσμους, μέσα από το παιχνίδι.

lego 3

3. Η ασφάλεια είναι ο πιο βασικός παράγοντας

Παιχνίδι και ασφάλεια πρέπει, φυσικά, να πηγαίνουν μαζί σε ό,τι αφορά στα παιδιά. Πόσω μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που θέλουν να δοκιμάζουν ό,τι πιάνουν στα χέρια τους! Τα καλά νέα είναι πως από το 1969 μέχρι σήμερα, τα LEGO® DUPLO® μας εγγυώνται πως τα μικρά μας παίζουν, δίχως να είναι αντιμέτωπα με κάποιον κίνδυνο. Βλέπετε, τα τουβλάκια LEGO® DUPLO® απευθύνονται όπως προαναφέραμε σε παιδάκια ηλικίας έως πέντε ετών. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, έχουν διπλάσιo μέγεθος από τα κανονικά τουβλάκια LEGO®!

4. Η διασκεδαστή για το παιδί έρχεται σε πολλές μορφές

Τέταρτος και βασικός παράγοντας για τον οποίο το συγκεκριμένο παιχνίδι μας «κέρδισε». Μέσα από μερικά απλά τουβλάκια, το παιδί μαθαίνει να παίζει και να διασκεδάζει -μόνο ή με παρέα- και να δημιουργεί ό,τι μπορεί να φανταστεί. Έχει, δηλαδή, αμέτρητες επιλογές για παιχνίδι και αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που κάνει ένα παιδικό δώρο να ξεχωρίζει -και να εκτιμάται τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά.

lego 4

5. Το δώρο έχει διάρκεια και περνάει από παιδί σε παιδί

Φυσικά, ένας παράγοντας που κάθε γονιός εξετάζει είναι το αν το δώρο που παίρνει στο παιδί μπορεί να αντέξει στον χρόνο. Ένα παιχνίδι που έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και φυλάσσεται εύκολα, μπορεί να έχει διάρκεια και να περάσει από το ένα παιδί στο άλλο, μοιράζοντας χαμόγελα και γνώση. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, με τα αγαπημένα μας μεγάλα τουβλάκια.

6. Το παιδί μαθαίνει να μοιράζεται!

Τέλος, μέσα από το ξεχωριστό αυτό δώρο, τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται και συνεπώς, να νοιάζονται για τις ανάγκες των γύρω τους. Τα τουβλάκια περνούν από χέρι σε χέρι και τα μικρά μας «χτίζουν» ευφάνταστες δημιουργίες και… τις πρώτες τους φιλίες. Μέσω της δημιουργικής συνεργασίας τα παιδιά, δηλαδή, αναπτύσσουν το ομαδικό πνεύμα και την ίδια ώρα, ενισχύουν την κοινωνική τους ανάπτυξη.

lego 1



Για εμάς, λοιπόν, οι παραπάνω έξι λόγοι είναι αρκετοί για να εξηγήσουν το γιατί τα αποτελούν το ιδανικό δώρο για κάθε παιδάκι προσχολικής ηλικίας σήμερα. Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά που θα κληθείτε να πάρετε ένα παιχνίδι στα μικρά σας, δεν θα δυσκολευτείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved