Παίξε φωναχτά μαζί με το παιδί LEGO® DUPLO®

Παίξε φωναχτά! Μην αφήνεις το μικρό σου να κάνει μόνο του όλο το θόρυβο στο σπίτι, μπες κι εσύ στο παιχνίδι! Τραγούδα, γέλα, βρυχήσου και δημιούργησε αναμνήσεις!

Παίξε φωναχτά μαζί με το παιδί LEGO® DUPLO®

Η διαδικασία του παιχνιδιού, είναι ο ευχάριστος τρόπος με τον οποίο τα παιδιά «ανοίγονται» με ασφάλεια στον κόσμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αφού μέσα από αυτό διασφαλίζεται η κινητική, η νοητική αλλά και η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Έκτος όμως από όλα τα παραπάνω, το παιχνίδι και δη το δημιουργικό, είναι η αφορμή να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε κι εμείς οι γονείς επιπλέον ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Μπορεί έπειτα από ένα εξαντλητικό 8ωρο στο γραφείο να μην έχουμε τη διάθεση ή τις δυνάμεις να πάρουμε μέρος στα… ξέφρενα σχέδιά των μικρών μας, ωστόσο είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε την αξία της συμμετοχής μας σε αυτά. Παίζοντας μαζί τους, τα παιδιά αισθάνονται λιγότερο μόνα, η όποια ενασχόληση αποκτάει για εκείνα πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, ενώ με τα δικά μας έμπειρα… κόλπα, μπορούμε να «μεταμορφώσουμε» σε μία ευφάνταστη περιπέτεια ή ένα μαγικό παραμύθι, ακόμη και την πιο απλή διαδικασία. Σε αυτό φυσικά θα μας βοηθήσουν τα ειδικά σχεδιασμένα τουβλάκια για παιδιά προσχολικής ηλικίας LEGO® DUPLO®, τα ίδια «μεγάλα τουβλάκια» και όχι μόνο, με τα οποία οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε. Καιρός λοιπόν να κάνουμε πέρα όποια σοβαροφάνεια και να… πέσουμε και εμείς με τα μούτρα στο παιχνίδι όπως παλιά!

Πρώτο μας μέλημα, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός παιχνιδιού και μέσω αυτού μίας «πλούσιας» αφήγησης, η οποία θα καλλιεργήσει τη σωματική ευφυία του μικρού μας. Μην ξεχνάς πως τα μικρά μας είναι υπερδραστήρια και χρειάζεται να διοχετεύουν δημιουργικά την ανεξάντλητη ενέργειά τους. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να του προτείνεις να παίξετε «Κλέφτες και Αστυνόμοι»; Χρησιμοποιώντας τον Αστυνομικό Σταθμό LEGO® DUPLO® 10902, θα ξεκινήσετε ένα τρελό κυνηγητό, στο οποίο το μικρό σου με τα φώτα του περιπολικού του να αναβοσβήνουν και τη σειρήνα να βουίζει, θα προσπαθεί να πιάσει τον απατεώνα που έκλεψε τα λαχταριστά ντόνατς του. Ένα είναι σίγουρο, το σπίτι θα μετατραπεί σε αληθινό πεδίο μάχης!

lego 2



Εξίσου μεγάλη σημασία φυσικά, έχει και η διεύρυνση των αισθήσεων του παιδιού, η όραση, η ακοή, η όσφρηση, η αφή και η γεύση, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μέσω του παιχνιδιού. Πώς θα γίνει αυτό; Δημιουργώντας ένα «σενάριο» από ήχους και διαλόγους με το σετ «LEGO® DUPLO® Πυροσβεστικό Φορτηγό 10901». Το παιδί όχι μόνο θα ξετρελαθεί από το μπλε φως και το δυνατό ήχο της σειρήνας, αλλά ταυτόχρονα θα έρθει σε μία πρώτη επαφή με έννοιες όπως η προσφορά και η βοήθεια, αφού θα χρειαστεί σαν άλλος ατρόμητος πυροσβέστης να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του, για να σώσει την καημένη γατούλα που εγκλωβίστηκε στο πανύψηλο δέντρο.

Μία ακόμη εξαιρετική ιδέα από τη LEGO® DUPLO®, είναι και το «Φορτηγό & Ερπυστριοφόρος Εκσκαφέας 10812», στο οποίο ο μικρός σκαφτιάς, παρέα με τον «πολύτιμο» συνεργάτη του, πρέπει να καθαρίσουν το δρόμο από τα χώματα και τα χαλίκια της οικοδομής. Δεν έχει σημασία η ιστορία αλλά το γεγονός πως κοινωνικές ικανότητες όπως αυτή της συνεργασίας και της φαντασίας θα βρουν πρόσφορο έδαφος να «ανθίσουν» μέσα στο παιδί.

lego 1



Όποιο από τα παραπάνω σετ και αν επιλέξεις για το παιδί σου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή. Τα αγαπημένα από τόσες γενιές LEGO® DUPLO®, τα πιο… μεγάλα τουβλάκια για τα πιο μικρά χεράκια, είναι η αφορμή που έψαχνες για να αφήσεις τις σκοτούρες έξω από την πόρτα του σπιτιού και να «ταξιδέψεις» σε φανταστικούς κόσμους παρέα με το μικρό σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved