Πώς να κάνετε ένα LEGO® DUPLO® θεματικό πάρτι γενεθλίων;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε γονιός χαίρεται να βλέπει τα παιδιά του να διασκεδάζουν, να γελούν, να κοινωνικοποιούνται και να «χτίζουν» νέες φιλίες.

Πώς να κάνετε ένα LEGO® DUPLO® θεματικό πάρτι γενεθλίων;

Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα παιδικά πάρτι προκαλούν συχνά «πονοκέφαλο» στους μεγάλους, ειδικότερα όταν αφορούν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Και αυτό διότι όλοι οι γονείς καλούνται να είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί και προνοητικοί.

Πράγματι, τα θέματα που ένας γονιός καλείται να καλύψει στην προσπάθειά του να οργανώσει το τέλειο πάρτι για παιδάκια ηλικίας έως πέντε ετών είναι πολλά και σημαντικά. Δύο όμως, είναι τα βασικά ζητήματα τα οποία πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάσει. Το πρώτο αφορά στο πώς θα διασκεδάσουν τα παιδιά και το δεύτερο στην ασφάλειά τους.

Με λίγα λόγια, πρέπει να βρει την κατάλληλη ιδέα για ένα θεματικό πάρτι που θα κρατήσει τους λιλιπούτειους καλεσμένους απασχολημένους και παράλληλα, θα τους βοηθήσει να διασκεδάσουν ουσιαστικά και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι. Την ίδια ώρα όμως, πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδάκια θα είναι ασφαλή στο πάρτι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, τα παιδιά μέχρι την ηλικία των πέντε ετών θέλουν να αγγίζουν, να δοκιμάζουν και να εξερευνούν τα πάντα. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως οι γονείς πρέπει να έχουν την προσοχή τους σε εκείνα καθόλη τη διάρκεια της παιδικής γιορτής και ταυτόχρονα, να είναι σίγουροι πως τα παιχνίδια και τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους είναι απολύτως αξιόπιστα και ασφαλή.

Στην αναζήτηση, λοιπόν, μιας ευφάνταστης, διασκεδαστικής και ασφαλούς ιδέας για το τέλειο πάρτι για παιδάκια προσχολικής ηλικίας, οδηγηθήκαμε -για ακόμη μία φορά- στα αγαπημένα μας πολύχρωμα τουβλάκια. Και αυτό διότι όχι μόνο τα παιδιά μας τα λατρεύουν, αλλά και γιατί μπορούν να προσφέρουν σε εκείνα πολλές επιλογές διασκέδασης και ευκαιρίες μάθησης. Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να οργανώσετε το απόλυτο LEGO® DUPLO® θεματικό πάρτι γενεθλίων για το παιδάκι σας, αξίζει να «μελετήσετε» την παρακάτω λίστα με τα απαραίτητα βήματα και τις fun ιδέες.

Ανακαλύψτε τις κατάλληλές συλλογές

Βήμα πρώτο και βασικό. Προμηθευτείτε με τα κατάλληλα LEGO® DUPLO® παιχνίδια ούτως ώστε να υπάρχουν αρκετές επιλογές για να παίξουν τα παιδιά. Στην περίπτωση, μάλιστα, που άλλοι γονείς σας ρωτήσουν για το δώρο που θα θέλατε να φέρουν στο μικρό σας, μπορείτε να τους προτείνετε να έρθουν στο πάρτι με τις κατάλληλες συλλογές με… τουβλάκια. Από ζωάκια μέχρι αυτοκινητάκια: Οι επιλογές είναι πολλές και θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

«Χτίζοντας» και… γκρεμίζοντας πυργάκια

Και επειδή δεν υπάρχει πάρτι με τουβλάκια δίχως… πυργάκια, εξοπλιστείτε με τα βασικά LEGO® DUPLO® εργαλεία και δημιουργήστε την κατάλληλη, θεματική γιορτή. Αγοράστε πιατάκια και ποτηράκια που θα θυμίζουν παραμύθι -σαν εκείνα με τους πρίγκιπες και τις πριγκιποπούλες που μας έλεγαν όταν βρισκόμασταν εμείς στην ηλικία των παιδιών μας- και δώστε στο πάρτι μία «μαγική» διάσταση. Το σημαντικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι πως τα παιδιά θα γελάσουν με την καρδιά τους και παράλληλα, κατασκευάζοντας τους μικρούς τους πύργους, θα αναπτύξουν βασικές κινητικές και γνωστικές ικανότητες. Κυρίως όμως, θα «χτίσουν» κοινωνικούς δεσμούς και θα μάθουν να μοιράζονται και να εργάζονται σε ομαδικό επίπεδο.

lego1

Βασιστείτε στους αγαπημένους τους ήρωες

Μία ακόμη σημαντική συμβουλή σχετίζεται με τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας. Αν υπάρχει κάποια παιδική σειρά ή ένα παραμύθι που λατρεύει, βασιστείτε στον βασικό πρωταγωνιστή του προκειμένου να εμπνευστείτε για τη θεματική του πάρτι. Εστιάστε σε αυτόν για τη διακόσμηση του χώρου στον οποίο θα γίνει η γιορτή, βρείτε την κατάλληλη μουσική (μπορεί να υπάρχει για παράδειγμα σχετικό soundtrack) και ζητήστε από τα παιδιά να δημιουργήσουν -στον βαθμό που μπορούν φυσικά- δημιουργίες με τουβλάκια γύρω από τον συγκεκριμένο ήρωα και το concept του πάρτι. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει όταν τα παιδιά πιάσουν τα τουβλάκια στα χέρια τους, το σίγουρο είναι πως μέσα από αυτό το παιχνίδι, θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Βρείτε τους κατάλληλους χαρακτήρες και αξεσουάρ

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να στεφθεί το πάρτι με επιτυχία; Να βασιστείτε στους κατάλληλους χαρακτήρες, ζωάκια και αξεσουάρ και να προμηθευτείτε με τις ειδικές πράσινες βάσεις κατασκευών. Σκεφτείτε μερικά απλά παιχνίδια με τα τουβλάκια τα οποία θα βοηθήσουν τα παιδιά να «τεστάρουν» και να αναπτύξουν τις νοητικές τους δεξιότητες. Τοποθετήστε μερικά τουβλάκια στις βάσεις, αφήστε τα μικρά σας να τα επεξεργαστούν. Στη συνέχεια, αλλάξτε τους θέση και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν πού βρίσκονται -ή τι έχει αλλάξει στο ταμπλό. Απλό, βασικό αλλά σίγουρα σημαντικό και διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

lego2

Εστιάστε στην ασφάλεια

Η τελευταία μας αλλά ίσως πιο σημαντική συμβουλή για το τέλειο LEGO® DUPLO® θεματικό πάρτι αφορά στην ασφάλεια των παιδιών. Τα καλά νέα είναι πως με τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδάκια έως πέντε ετών. Για την ακρίβεια, έχουν το διπλάσιο μέγεθος από τα απλά τουβλάκια, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να φοβάστε για το αν τα μικρά μας θα τα βάλουν στο στόμα τους και θα τα καταπιούν -όπως συχνά κάνουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας με οτιδήποτε πιάνουν στα χέρια τους!

lego3



Με λίγα λόγια, λοιπόν, σε αυτό το πάρτι τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα μάθουν, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες και ταυτόχρονα, θα παραμείνουν ασφαλή. Και τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από ένα θεματικό πάρτι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved