50 χρόνια LEGO® DUPLO®

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο κόσμος μέρα με τη μέρα αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

50 χρόνια LEGO® DUPLO®

Όποιος είχε την τύχη και την ευλογία να αποκτήσει δικά του παιδιά, έρχεται αντιμέτωπος με αυτή την αλήθεια σχεδόν καθημερινά. Είναι δύσκολο για έναν σύγχρονο μπαμπά ή μία σύγχρονη μαμά, να μην εντοπίσει τις αμέτρητες διαφορές από την εποχή που ήταν εκείνος παιδί, σε σχέση με τώρα, που μεγαλώνει ένα δικό του. Σαφώς η τεχνολογία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό, μεταβάλλοντας με το δικό της τρόπο τη ζωή μας και τους ρυθμούς της. Ωστόσο, παρά το τεράστιο αυτό χάσμα που υπάρχει αναμεσά μας, μερικά πράγματα, κάποιες σταθερές αξίες παραμένουν ακόμη «ζωντανές», περνώντας από γενιά σε γενιά και από… χέρι σε χέρι.

Μπορεί τα σημερινά παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερα και ίσως πιο εξελιγμένα τεχνολογικά παιχνίδια από αυτά που εμείς μεγαλώσαμε, κανένα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά και τη δημιουργικότητα που θα του χαρίσουν τα διαχρονικά τουβλάκια LEGO® DUPLO®. Το παιχνίδι εκείνο που αγαπήθηκε πρώτα από τους γονείς μας, έπειτα ήρθε στα χέρια μας και τώρα πια περνάει στα δικά μας παιδιά. Γιορτάζοντας φέτος μισό αιώνα, το κόκκινο κουνελάκι που «σφράγισε» με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μας, συνεχίζει να χαρίζει στιγμές έμπνευσης στους μικρούς και συγκίνηση ή νοσταλγία στους μεγαλύτερους.

LEGO DUPLO 2

Δημιουργώντας ένα πολύτιμο «δώρο», ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα LEGO® DUPLO® περιλαμβάνουν μία γκάμα χαρακτηριστικών, τα οποία τα καθιστούν ιδανικά για να βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Έχει σημασία να αναφέρουμε πως από τη γέννησή τους έως και την τρυφερή ακόμη ηλικία των τεσσάρων ετών, τα παιδιά διανύουν μία «ευαίσθητη» πνευματικά ανάπτυξη, με το νευρολογικό τους σύστημα να εξελίσσεται νυχθημερόν και εκείνα σαν «σφουγγάρια» απορροφούν ερεθίσματα που καθορίζουν τη μετέπειτα εξέλιξή τους ως ενήλικες.

Για αυτό τα LEGO® DUPLO®, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, χαρίζουν στα παιδιά μία «παρέα», έναν καλό φίλο που μέσα από αυτόν, όχι μόνο θα οδηγηθούν σε «κρυφές» πτυχές του εαυτού τους, αλλά θα μπορέσουν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους καλύτερα. Παίρνοντας ώθηση από το ίδιο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν «δύσκολες» αλλά απαραίτητες έννοιες, όπως το αίσθημα του «ανήκειν», της αγάπης, της ευτυχίας, της συνεργασίας και σαφώς της ανεξάντλητης δημιουργικότητας. Καλλιεργούν με αυτόν τον τρόπο από νωρίς, την ολοκληρωμένη προσωπικότητα στην οποία θα μετουσιωθούν στο βαθύ μέλλον.

LEGO DUPLO 3

Έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο «πολύχρωμος» κόσμος των LEGO® DUPLO®, έχει σχεδιαστεί κατανοώντας απόλυτα τις ανάγκες των παιδιών και έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλειά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τα LEGO® DUPLO® έχουν διπλάσιο μέγεθος από τα συνηθισμένα LEGO®, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλή για τα μικρά μας. Eκεί οφείλεται και η ονομασία τους, αφού το όνομα DUPLO που μεταφράζεται «διπλό». Τέλος, ακόμη και το μικρότερο κομμάτι ή εξάρτημα, περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο και μόνο όταν διαπιστωθεί πως δεν σπάει, δεν… τρώγεται και αντέχει ατελείωτες ώρες… διασκέδασης, μπορεί από το εργοστάσιο να «ανέβει» στα ράφια των καταστημάτων.

Ναι, μπορεί από το 1969 που πρωτοκυκλοφόρησαν τα «μεγάλα τουβλάκια» για τα πιο μικροσκοπικά χέρια, να έχουν αλλάξει πολλά, τα LEGO® DUPLO® όμως, παραμένουν η σταθερή αξία που μας μαθαίνει το πιο σημαντικό, πως η ευτυχία είναι κάτι που χτίζεται… τουβλάκι τουβλάκι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved