Τρεις απολαυστικές δραστηριότητες για το πιο αξέχαστο καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι που τόσο πολύ περιμέναμε μικροί και μεγάλοι, είναι επιτέλους εδώ!

Τρεις απολαυστικές δραστηριότητες για το πιο αξέχαστο καλοκαίρι!

Μπορεί οι οικογενειακές διακοπές να καθυστερούν ακόμη, τα παιδιά όμως έχουν ήδη πάρει την… άδειά τους από το σχολείο και εμείς έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μαζί τους λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο. Παρόλα αυτά, όσο εμείς είμαστε πολυάσχολοι με τις υποχρεώσεις του γραφείου και τις δουλειές του σπιτιού, τόσο πιο ελεύθερα είναι τα μικρά μας. Αναπόφευκτα λοιπόν, όταν περάσουν οι πρώτες μέρες διακοπών, θα έχουν «απελευθερωθεί» από τις δραστηριότητες του σχολείου και θα έχουν χορτάσει αρκετό παιχνίδι και ξεκούραση, δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα αρχίσουν να παραπονιούνται πως βαριούνται, πως δεν έχουν όρεξη, ζητώντας από εμάς να τους «ανεβάσουμε» τη διάθεση με κάποιον μαγικό τρόπο.

KINDER PAGOTA 2

Για να μην μας πιάσουν λοιπόν οι μικροί μπόμπιρες… απροετοίμαστους, παρακάτω έχουμε καταγράψει μία λίστα με τις πιο ευφάνταστες και απολαυστικές δραστηριότητες, οι οποίες θα μετατρέψουν ακόμη και την πιο βαρετή μέρα σε ένα τρελό οικογενειακό ξεφάντωμα. Μην ξεχνάς πως τα μικρά μας, χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα και μπόλικη φαντασία για να περάσουν καλά. Μερικές φορές, ακόμη και η «σπιτική» προβολή της αγαπημένης τους ταινίας, παρέα με μία δροσιστική παγωτολιχουδιά Kinder, είναι η… λαχταριστή λύση της τελευταίας στιγμής, που θα δώσει άλλη «γεύση» στη μέρα του.

Τα μπλε… χελωνονιτζάκια

KINDER PAGOTA 3

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, νομίζω πως αυτό ήταν το όνομα που είχαμε δώσει με τον γιο μου στο «αυτοσχέδιο» μουσικό συγκρότημα που είχαμε φτιάξει πέρσι το καλοκαίρι. Όλοι οι φίλοι του είχαν ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο μπαμπάς έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι και είχαμε ξεμείνει πίσω τα δυο μας. Ο καύσωνας ήταν αφόρητος για να διακινδυνέψω να βγούμε με το παιδί έξω, οπότε έπρεπε να σκαρφιστώ κάτι δημιουργικό εντός σπιτιού. Έτσι, αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθειά του ώστε να φτιάξουμε τη δική μας μπάντα, με όργανα τις κατσαρόλες, τα μαχαιροπίρουνα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το όνομα «Μπλε χελωνονιτζάκια» ήταν ιδέα του μικρού καθώς και το πλούσιο ρεπερτόριό μας. Η καριέρα μας κυριολεκτικά… απογειώθηκε το επόμενο κιόλας απόγευμα, όταν ο μπαμπάς επέστρεψε και δώσαμε για εκείνον μία μεγάλη συναυλία στο μπαλκόνι, την οποία φυσικά και μαγνητοσκοπήσαμε, για να καμαρώνουμε στο μέλλον!

Το απόλυτο κυνήγι θησαυρού

KINDER PAGOTA 4

Για να πραγματοποιήσεις το πιο περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι σας, το μόνο που θα χρειαστεί πρωτίστως να κάνεις, είναι να καταφέρεις να βάλεις το μικρό σου για ύπνο το μεσημέρι. Μόλις αποκοιμηθεί, θα έχεις όλον τον ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου να προετοιμάσεις τα «σημάδια», τα οποία σταδιακά και πηγαίνοντας από το ένα στο άλλο, θα το οδηγούν από το κρεβάτι του στον πολυπόθητο θησαυρό. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η… κατάψυξη! Εκεί θα κρύψεις τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά παγωτά Kinder, το χορταστικό κρεμώδες σάντουιτς με μπισκότο από πέντε διαφορετικά είδη δημητριακών και 40% παστεριωμένο γάλα, και το Kinder ξυλάκι με λαχταριστή επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Ό,τι και αν επιλέξεις, να είσαι σίγουρη πως το μικρούλι σου θα… γλύφει και τα δάχτυλά του, μόλις ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό!

Mom, where is Acropolis?

KINDER PAGOTA 5

Οι πρωινές λιακάδες των επόμενων ημερών, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ξεκλέψεις λίγο χρόνο από το γραφείο και να απολαύσεις ένα περίπατο με το παιδί σου σε έναν από τους εμβληματικούς χώρους της πόλης μας. Αν μένεις στην Αθήνας, δεν μπορώ να φανταστώ καταλληλότερο μέρος από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τη Βουλή, το Ζάππειο ακόμη και κάποιο μουσείο. Χωρίς καμία διάθεση… διδασκαλίας, μπορείτε μαζί να περιπλανηθείτε σε σημεία ορόσημα της πόλης, όπως θα έκανες ακριβώς με το σύζυγο ή τις φίλες σου. Θα είναι η ιδανική αφορμή να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, να «σπείρεις» στο παιδί σπόρους οι οποίοι μετέπειτα θα το βοηθήσουν να καλλιεργήσει το γούστο του. Εμπλούτισε την εκδρομή σας παίρνοντας μαζί σου χαρτιά και χρώματα που θα το βοηθήσουν να αποτυπώσει όλα αυτά τα «καινούργια» που αντικρύζει πρώτη φορά, ακόμη και κάποιο βιβλίο ιστορίας που απευθύνεται στην ηλικία του. Αν βλέπεις πως ζορίζεται, μπορείς να το δελεάσεις με την υπόσχεση πως στο τέλος της διαδρομής θα… γιορτάσετε τον περίπατό σας, απολαμβάνοντας παρέα το αγαπημένο σας παγωτό Kinder!

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς πως, οι μέρες του καλοκαιριού, όσο συνηθισμένες και απαράλλαχτες με τις υπόλοιπες και αν φαίνονται σε εμάς, για τα παιδιά μας θα έχουν πάντα μία ιδιαίτερη μαγεία. Αξίζει να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, να τους χαρίσουμε το αξέχαστο και ανέμελο καλοκαίρι που θα αναπολούν μεγαλώνοντας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved