Όταν ανακάλυψα τη μαμαδίστικη «κρυφή» συνταγή για κέικ

Μπορώ με σιγουριά να σας πω πως τα παιδιά μου είναι οι πιο λαίμαργοι και λιχούδηδες μπόμπιρες που υπάρχουν! 

Όταν ανακάλυψα τη μαμαδίστικη «κρυφή» συνταγή για κέικ

Παρότι από ό,τι μαθαίνω από άλλες μαμάδες, τα παιδιά τους είναι εξαιρετικά ιδιότροπα με το φαγητό, απορρίπτοντας εντελώς κάποια πιάτα και επιζητώντας συνεχώς κάποια συγκεκριμένα, οι δικοί μου από την άλλη, ό,τι καλό ή και… μέτριο και να τους φτιάξω, είναι ικανοί να το εξαφανίσουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά! Ανακαλύπτοντας σταδιακά την αγάπη τους για το φαγητό, προσπάθησα να σταθώ σαν «επαγγελματίας» μαμά στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό πάει να πει πως, παρότι η μαγειρική δεν ήταν ποτέ το «φόρτε» μου, άρχισα δειλά δειλά να πειραματίζομαι ακόμη περισσότερο στην κουζίνα, εμπλουτίζοντας «πατροπαράδοτα» πιάτα που είχα μάθει από τη μαμά μου με πιο gourmet συστατικά, αντικαθιστώντας υλικά και «τολμώντας» νέες συνταγές διακεκριμένων σεφ που έβρισκα στο διαδίκτυο. Το σπίτι είχε μετατραπεί σε εστιατόριο, με ένα πλούσιο «μενού» υψηλής… γαστρονομίας και φυσικά θρεπτικής αξίας!

Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε πως αυτό που θα κέρδιζε από την πρώτη στιγμή την καρδιά και το… στομάχι των μικρών μου, και έκτοτε θα το ζητούσαν όλο και συχνότερα, ήταν η «κρυφή» μαμαδίστικη συνταγή για κέικ, την οποία ξετρύπωσα σε έναν από τους ξεχασμένους, παραδοσιακούς τσελεμεντέδες που μου είχε χαρίσει παλαιότερα η δική μου μαμά. Ο λόγος που την προτείνω, είναι γιατί είναι η πιο εύκολη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή για κέικ, η οποία μπορεί να γίνει ιδανικό πρωινό ή κολατσιό για το διάλειμμα στο σχολείο!

Για να προετοιμάσεις το «τρυφερό» και γευστικό κέικ από σοκολάτα, θα πρέπει να σιγουρευτείς πρώτα πως διαθέτει τα εξής υλικά:

  • 200 g κουβερτούρα
  • 200 g Βιτάμ κλασικό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 g ζάχαρη

Ξεκινώντας, θα χρειαστεί να λιώσεις τα 200 g κουβερτούρας σε μία κατσαρόλα μπεν μαρί. Έπειτα, θα προσθέσεις στο ίδιο σκεύος 200 g Βιτάμ και θα ανακατέψεις πολύ καλά το μείγμα μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Μην ξεχνάς πως το Βιτάμ είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες όπως τα ω-3 λιπαρά και σε βιταμίνες A, D και E. Έτσι το μικρούλι σου θα απολαμβάνει το γεύμα του, λαμβάνοντας συγχρόνως απαραίτητα στοιχεία για τη βέλτιστη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού του.

mamadistiki sintagi gia keik 2

Συνεχίζεις με τα αυγά, αναμειγνύοντας μόνο τους κρόκους τους με 100 g ζάχαρης και «χτυπώντας» τα, περιμένεις μέχρι το μείγμα σου να γίνει αφράτο. Προσθέτεις το αποτέλεσμα στη σοκολάτα. Το ίδιο περίπου θα χρειαστεί να κάνεις και με τα ασπράδια. Θα τα «χτυπήσεις» έως ότου να αρχίζουν να πήζουν και λίγο λίγο, θα προσθέτεις τα 100 g ζάχαρης που σου έχουν απομείνει. Συνεχίζεις επίμονα το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ικανοποιητικά σφιχτή μαρέγκα.

Στο τελικό στάδιο, αφού βιταμώνεις καλά τα τοιχώματα του σκεύους που θα χρησιμοποιήσεις, θα «μπλέξεις» τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας. Θα ανακατέψεις επαρκώς τα δύο μείγματα μεταξύ τους και έπειτα θα ρίξεις το «αποτέλεσμα» στο σκεύος, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Θα ζεστάνεις το φούρνο σου στους 180°C και θα ψήσεις το μείγμα για 40 περίπου λεπτά (η θερμοκρασία και ο χρόνος είναι ενδεικτικοί και ίσως διαφοροποιούνται ελάχιστα από φούρνο σε φούρνο). Βγάζοντας το κέικ από τον φούρνο, θα χρειαστεί να περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Μετά μπορείς να φωνάξεις το μικρό σου και να το απολαύσετε παρέα!

Κλείνοντας, αυτό που στην πραγματικότητα θέλω να σου επισημάνω μέσα από την παραπάνω συνταγή, είναι πως όλα τα food trends, οι εκπομπές μαγειρικής που όσο τείνουν γίνονται και πιο δυσνόητες, τα «ψαγμένα» και… μακρινά συστατικά που κοντεύουν να κάνουν «κατάληψη» στις κουζίνες μας, μπορεί να είναι νόστιμα και υγιεινά, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να συγκριθούν, με την «αυθεντική» απλότητα που είναι κρυμμένη στο Κλασικό Βιτάμ ή στον παλιό τσελεμεντέ της μαμάς σου! Εκεί κρύβονται όλες οι «μυστικές» συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά σου να αγαπήσουν το καλό φαγητό! Να το θυμάσαι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved