Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων για μωρά Παίζοντας «ρίχνω-πιάνω»

Όταν το μωρό σας κοντεύει την ηλικία των 10 μηνών θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε πολύ με το παραδοσιακό παιχνίδι «ρίχνω-πιάνω».

Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων για μωρά Παίζοντας «ρίχνω-πιάνω»

Όταν το μωρό σας κοντεύει την ηλικία των10 μηνών θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε πολύ με το παραδοσιακό παιχνίδι «ρίχνω-πιάνω». Σπρώχνοντας απλά μια μπάλα, μπορεί να δώσει ώθηση στην κινητική του ανάπτυξη, αφού προάγει το συντονισμό και δυναμώνει τους μύες, του πάνω μέρους του σώματος.

Τι χρειάζομαι;

Απλά: μπάλες. Σε διαφορετικά μεγέθη, χρώματα και υφές - οποιαδήποτε μαλακή ή καλυμμένη με ύφασμα κάνει.

Πώς παίζουμε;

Ρίξτε μια μπάλα στο μωρό σας. Ενθαρρύνετέ το να τη σπρώξει ή να σας την πετάξει κι αυτό, βοηθώντας το αν χρειάζεται. Να του μιλάτε για τα αντικείμενα και τι κάνετε (“Μόλις πέταξες την πράσινη μπάλα!” ή “Σου δίνω τη μπάλα με τις βούλες.”).

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, ζητήστε του να σπρώξει ή να πετάξει μια συγκεκριμένη μπάλα.

Κόλπα και συμβουλές

Σ’ αυτή την ηλικία, το σημάδι του μωρού σας δε θα είναι ακριβές. Ακόμα προσπαθεί να συντονίσει τις κινήσεις του σε χέρια και δάχτυλα, οπότε θα χτυπάει απότομα ή θα “χαστουκίζει” τη μπάλα στην αρχή.

Θα χρειαστεί να το βοηθήσετε με αυτές τις πρώτες αναπτυξιακές κινητικές δεξιότητες και θα χρειαστεί πολλή εξάσκηση. Ο στόχος είναι να βοηθήσετε το μωρό σας να αποκτήσει έλεγχο και συντονισμό πιάνοντας, σπρώχνοντας και πετώντας επανειλημμένως.

Και για όλη αυτή την κίνηση, τις αλληλεπιδράσεις και την εξερεύνηση, το παιδί σας πρέπει να παραμείνει στεγνό. Όταν το μωρό είναι στεγνό, αισθάνεται άνετα, και όταν αισθάνεται άνετα, θα νιώσει ταυτόχρονα και εμπιστοσύνη! Όταν τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε, να παίζουν ή να γίνονται πιο ενεργά, η αλλαγή πάνας γίνεται μια πρόκληση για τους γονείς. Προκειμένου να τους υποστηρίξουν, τα Pampers παρουσίασαν τις πάνες-βρακάκι Pampers Pants από μέγεθος 3, τόσο εύκολα στην εφαρμογή όσο και στην αφαίρεση χωρίς να ενοχλούν το μωρό από την εξερεύνηση του κόσμου και προσφέροντας μέχρι και 12 ώρες στεγνότητας! Οι πάνες- βρακάκι Pampers Pants με την ελαστική μέση τους και χωρίς ταινίες είναι εύκολα στην εφαρμογή με μία μόνο κίνηση, έχοντας εξαιρετική εφαρμογή και προσφέροντας μέχρι 12 ώρες στεγνότητας. Δείτε περισσότερα στο βίντεο παρακάτω:



Μάθε, Κινήσου, Ανακάλυψε και μείνε στεγνός και με άνεση με τις νέες πάνες-βρακάκι Pampers Pants.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved