Αυτές ήταν οι πιο χρήσιμες συμβουλές της μαμάς μου

Οι μαμάδες πάντα μιλούν με ειλικρίνεια, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα οι υπόλοιποι δεν μπορούν να μας πουν.

Αυτές ήταν οι πιο χρήσιμες συμβουλές της μαμάς μου

Μας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και για αυτό μπορούν να μας συμβουλέψουν. Βρίσκουν με έναν «μαγικό» τρόπο τις κατάλληλες λέξεις για να διατυπώσουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους και μας βοηθούν να βρούμε τη λύση σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Για αυτό και, όποια κι αν είναι η ηλικία μας, ανατρέχουμε σε εκείνες.

Φυσικά, δεν αποτελώ την εξαίρεση. Αφού, ακόμα και αν δημιούργησα τη δική μου οικογένεια, η μαμά μου παραμένει η ηρωίδα μου, που με εμπνέει, ενώ οι ανεκτίμητες συμβουλές της με συντροφεύουν καθημερινά. Ελπίζω κάποτε και η κόρη μου να σκέφτεται το ίδιο για εμένα…

Να φροντίζω όσους αγαπώ

Μικρές ή μεγαλύτερες πράξεις αρκούν για να δείξουμε στους αγαπημένους μας τα συναισθήματά μας. Μαγείρεψε το αγαπημένο φαγητό του παιδιού σου, βοήθησε τη συνάδελφό σου στη δουλειά, επισκέψου την αδερφή σου, κάνε μία έκπληξη στη φίλη που έχετε να τα πείτε καιρό.

Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στους κοντινούς σου ανθρώπους και «χτίσε» τη σχέση σου μαζί τους. Ακολούθησε το παράδειγμα της μαμάς σου, που καθημερινά σου έδειχνε πόσο γλυκό είναι να φροντίζεις όσους αγαπάς. Περιποιήσου την οικογένειά σου και τους φίλους σου, μαγειρεύοντας τις συνταγές που σου δίδαξε η μαμά σου, βρες αφορμές για να γιορτάζεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα πιο συχνά!

Να βρίσκω χρόνο για… εμένα!

Η μαμά μου ανάμεσα στις άπειρες υποχρεώσεις που είχε καθημερινά, κατάφερνε να βρει χρόνο για τον εαυτό της. Ξυπνούσε νωρίτερα το πρωί, όταν ακόμα κοιμόμουν, έπινε τον καφέ της με ηρεμία και διάβαζε. Πάντα με συμβούλευε να κάνω το ίδιο, καθώς πίστευε ότι είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στα πράγματα που μας ευχαριστούν. Ακόμα και μία ώρα είναι αρκετή, προκειμένου να χαλαρώσεις! Βάλε τα μικρά σου για ύπνο νωρίς και χαλάρωσε στον καναπέ…

Να είμαι ο εαυτός μου

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που μου έμαθε η μητέρα μου ήταν να αποδέχομαι τον εαυτό μου και να μην δίνω περισσότερη σημασία, από όση θα έπρεπε, στη γνώμη των άλλων. Μου έμαθε να εκφράζω όλα όσα σκέφτομαι και να μην παρουσιάζω μια διαφορετική εικόνα από την πραγματική, και αυτό με βοήθησε να αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να λέω με θάρρος την άποψή μου.
Το ίδιο συμβουλεύω και εγώ σήμερα τα παιδιά μου, ενθαρρύνοντάς τα να αντιδρούν αυθόρμητα και να εκφράζονται ελεύθερα!

Πώς να καθαρίζω τους λεκέδες!

Και όμως αυτή είναι η πιο πρακτική συμβουλή, που μου χάρισε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Εύκολα και γρήγορα έμαθα να καθαρίζω ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες, απλώς πατώντας ένα κουμπί. Και όλα αυτά χάρη στην εξαιρετική αποτελεσματικότητα του Skip που εμπιστεύεται η μαμά και εγώ, για να «ξεμπερδεύουμε» την μπουγάδα και να έχουμε περισσότερο χρόνο μαζί!

skip 2

50 χρόνια εμπειρίας, με τις καλύτερες συστάσεις από 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και με υπερσύγχρονη… διαστημική τεχνολογία συμπυκνώνονται μέσα σε μια δόση Skip, που με βοηθάει να κερδίζω όλες τις μάχες στον πόλεμο κατά των λεκέδων!

skip 3

Είναι το «μυστικό» που λέω στην κόρη μου, ταξιδεύοντάς την στο διάστημα μέσα από ένα συναρπαστικό βίντεο που απαντά στις απορίες της, για το τι συμβαίνει μέσα στο πλυντήριο. Περισσότερα «μυστικά» για να καθαρίσεις και εσύ κάθε λεκέ θα βρεις εδώ!

Δες το βίντεο:



Πώς να διεκδικώ όσα μου αξίζουν

Η μαμά μου μου έμαθε να μάχομαι καθημερινά, προκειμένου να κατακτώ τους στόχους μου. Με ενέπνευσε να ονειρεύομαι και με δίδαξε να προσπαθώ για να επιτύχω όλα όσα θέλω στη ζωή μου. Με ενθάρρυνε να κάνω τα πράγματα που με γέμιζαν χαρά και να μην απογοητεύομαι όταν δεν τα καταφέρνω. Το πιο σημαντικό ήταν ότι με έμαθε να αγωνίζομαι. Μπορεί να μην καταφέρνω πάντα να κερδίσω, αλλά τουλάχιστον δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπάθησα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved