Μη ρίχνεις τα ρούχα σου ανάποδα στο πλυντήριο παιδί μου!

Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό κορίτσι να χαζεύω τον κάδο του πλυντηρίου στο πατρικό μου σπίτι.

Μη ρίχνεις τα ρούχα σου ανάποδα στο πλυντήριο παιδί μου!

Πόσες σκέψεις μπορεί να κάνει ένα παιδί βλέποντας τον κάδο να γεμίζει νερό, να κάνει μπουρμπουλήθρες και να στύβει τα ρούχα με μεγάλη ταχύτητα; Αυτές και άλλες τόσες έκανα κι εγώ μέχρι που με έπαιρνε γλυκά ο ύπνος στο χαλάκι του μπάνιου ακούγοντας το πλυντήριο να πλένει.

Ήταν τόσα πολλά τα πλυντήρια που έβαζε η μαμά μου καθημερινά που ακόμα νιώθω σα να τη βλέπω να απλώνει τα ασπρόρουχα στα σχοινιά και να μονολογεί «πόσα ρούχα θα πλύνω ακόμα σήμερα;».

Κι όμως. Η μαμά μου δεν με μάλωσε ποτέ επειδή λέρωσα τα ρούχα μου στο γρασίδι, ή επειδή έσταξε παγωτό σοκολάτα, καρπούζι ή χυμός κεράσι στο άσπρο μου μπλουζάκι. Για την ακρίβεια η μαμά μου με άφηνε να ζω έντονα την κάθε μου παιδική στιγμή αδιαφορώντας για τους λεκέδες: «Ρούχα είναι! Ας λερωθούν! Θα τα βάλουμε στο πλυντήριο!».

skip 2

Και κάπως έτσι, μέχρι να φύγω από το πατρικό μου για να ζήσω μόνη μου, εκείνη μου έπλενε καθημερινά τα ρούχα με υπομονή και αγάπη. «Βρε καλό μου κορίτσι, τα ρίχνεις στο κάδο και δε σε νοιάζει τίποτα. Γύρνα τουλάχιστον τις κάλτσες σου από την καλή να μη χάνω χρόνο στο άπλωμα.». Αυτή ήταν η έννοια της. Να μη χάνει χρόνο για να αναποδογυρίζει τις κάλτσες στη λεκάνη για να τις απλώσει ζευγαρωτά.

skip 1

Θυμάμαι και καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι να διαβάζω για Πανελλήνιες και να μου αποσπά την προσοχή η μοναδική φρεσκάδα του Skip τη στιγμή που η μαμά μου άπλωνε τα ρούχα στα νύχια των ποδιών για να μη με ενοχλήσει. Εγώ διάβαζα αρχαία και η μαμά μου γύρναγε φανελάκια και κάλτσες από την καλή…

Είναι τόσες πολλές οι στιγμές της ζωής μου που έχω συνδυάσει με το Skip που πραγματικά θα γέμιζαν ένα ολόκληρο ημερολόγιο.

skip 3

Τώρα πια, ξεκινώ να γράφω τις δικές μου σελίδες με τις κόρες μου. Σελίδες με ιδρωμένα αθλητικά ρούχα από το τένις και το βόλεϊ, με λεκιασμένα φορεματάκια από πάρτι γενεθλίων, με βρεγμένα σεντονάκια από δάκρυα και λερωμένες φόρμες από το σχολείο. Τώρα πια, εγώ παρακαλώ τις μικρές μου να μην πετούν στον κάδο με τα βρώμικα τα ρούχα τους και τις κάλτσες τους ανάποδα.

Με αφορμή τα 50 χρόνια Skip κάνουμε δώρο σε 50 τυχερές αναγνώστριες Skip της χρονιάς. Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ για να τα κερδίσετε!

Χρόνια πολλά Skip! Happy 50!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved