Παίξετε με το παιδί σας μαγειρεύοντας

Μην φοβηθείτε ποτέ να βάλετε τα παιδιά σας στον χώρο της κουζίνας και να ανακατευτούν με τις κουτάλες σας την ώρα που μαγειρεύετε. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί «βουνό», καθώς το παιδί θα θελήσει να εξερευνήσει όλους τους αποθηκευτικούς χώρους, όμως μην το αποθαρρύνετε ποτέ.

Παίξετε με το παιδί σας μαγειρεύοντας

Αυτή η επαφή του με την κουζίνα και την μαγειρική μαζί σας από τα πρώτα του κιόλας χρόνια θα το βοηθήσει να μάθει τους κινδύνους στη κουζίνα, θα το κάνει να διασκεδάσει, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το παιδί θα μάθει να τρώει στο σπίτι αφού θα μπορεί να ξεχωρίζει την ποιότητα και την νοστιμιά. Πέρα από αυτό όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η μαγειρική βοηθά τα παιδιά στην επικοινωνία, στην νοημοσύνη, στη συμπεριφορά ή ακόμη και στην εκπαίδευση του παιδιού σας στα μαθηματικά!

  • Μπορείτε να μάθετε το παιδί σας να μετρά τις ποσότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε μαζί για το γεύμα που ετοιμάζετε. Για παράδειγμα θα μάθει να μετρά τις κούπες με το αλεύρι ή τις μεζούρες με το γάλα. Έτσι μεγαλώνοντας θα διαπιστώσει πως τα μαθηματικά στην ουσία δεν είναι δύσκολα αλλά είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.
  • Μαθαίνοντας το παιδί σας να μαγειρεύει είναι μια μεγάλη εμπειρία για εκείνο καθώς θα μάθει πώς να χρησιμοποιεί τα υλικά για την προετοιμασία του φαγητού. Θα διαπιστώσετε πως, λόγω της δημιουργικής του σκέψης, θα έχει καλύτερες ιδέες κι από εσάς τους ίδιους.
  • Το παιδί από τη στιγμή που θα μπει στη κουζίνα, θα μάθει όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουμε στη καθημερινότητα μας. Μελλοντικά αυτό θα είναι ότι καλύτερο έχετε δώσει στο παιδί σας γιατί θα μάθει να τρέφεται υγιεινά. Βιταμίνες, πρωτεΐνες, άμυλο, θα είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved