Xειροποίητα σαπούνια

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει θα το λατρέψετε. Πρόκειται για μια ωραιότατη κατασκευή κατάλληλη για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα μεγαλύτερα θα μπορούν να το φτιάξουν και μόνα τους, τα μικρότερα θα χρειαστούν τη βοήθειά σας.

Xειροποίητα σαπούνια

Η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική και το αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δώρο.

Υλικά:

Πλαστικά καλούπια για σαπούνια (ή ακόμη και πλαστικά ποτηράκια)

Ειδικό σπρέι μαγειρικής, ή βαζελίνη για να αλείψετε τα καλούπια

Καθαρό σαπούνι

Μεζούρα με χερούλι για να λιώσει το σαπούνι (να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων)

Βαφές σαπουνιού, κόκκινες, κίτρινες και μπλε

Μικρά πλαστικά ζωάκι

Ξυλάκι από παγωτό για να ανακατεύετε

Οδηγίες:

1. Προετοιμάστε τα καλούπια. Ψεκάστε το εσωτερικό με σπρέι μαγειρέματος και φροντίστε να πάει παντού. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει πολύ, σκουπίστε το με μια πετσέτα. Εάν χρησιμοποιήσετε τη βαζελίνη απλά φροντίστε να καλύπτει κάθε σημείο από το καλούπι.

2. Λιώστε το σαπούνι. Το μέγεθος του καλουπιού θα καθορίσει πόσο σαπούνι θα χρειαστείτε. Αρχίστε με μικρότερη ποσότητα και στη συνέχεια αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα. Βάλτε τους κύβους από σαπούνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν λιώσει βάλτε το άλλα δέκα δεύτερα και επαναλάβετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφαιρέστε το από το φούρνο. (Αυτό θα ήταν καλύτερο να το κάνετε εσείς για να μην καεί το παιδί σας γιατί το το λιωμένο σαπούνι θα καίει).

3. Προσθέστε τη βαφή. Μια ή δύο σταγόνες θα είναι αρκετές. Όσο περισσότερη βάλετε τόσο πιο σκούρο θα βγει το σαπούνι γι' αυτό μην το παρακάνετε. Ανακατέψτε με το ξυλάκι.

4. Γεμίστε τα καλούπια. Βάλτε το υγρό σαπούνι στα 2/3 του καλουπιού, αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά βάλτε στην κορυφή το ζωάκι που θέλετε για διακοσμητικό.

5. Ολοκληρώστε την κατασκευή. Επαναλάβετε τα 2 και 3 με το υπόλοιπο λιωμένο σαπούνι. Ρίξτε το στο καλούπι πάνω από την πλαστική μινιατούρα. Για να είναι έτοιμο χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες. Αφού κρυώσει εντελώς αναποδογυρίστε το καλούπι και βγάλτε το σαπούνι.

Μπορείτε να φτιάξετε το σαπούνι χωρίς να βάλετε σχέδια μέσα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εάν θέλετε να είναι πολύχρωμο, βάλτε διάφορες στρώσεις και κάθε φορά αφήνετε τις να στεγνώνουν. Μπορείτε να προσθέσετε άρωμα, χρησιμοποιώντας αρωματικά έλαια ή σπόρους από παπαρούνα ή ξύσματα πορτοκαλιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved