Το μαγικό άγγιγμα

Η αφή αποτελεί μία αίσθηση, ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό από τη γέννηση, η οποία είναι πολύ σημαντική για το μωρό σας.

Το μαγικό άγγιγμα

Η όρασή του εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ανάπτυξη, ενώ δεν αντιλαμβάνεται ακόμη αρκετούς ήχους. Συνεπώς, το μεγαλύτερο μέρος των ερεθισμάτων που δέχεται προέρχεται από την αφή. Η αφή είναι επίσης πολύ καταπραϋντική για τα μωρά. Γι’ αυτό αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία για επαφή με το δέρμα του: στο μπάνιο, στο κρεβάτι ή χουχουλιάστε αγκαλιά στον καναπέ σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την αισθητηριακή εμπειρία, μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ στο μικρό σας. Για όλα αυτά το δέρμα του μωρού πρέπει να είναι στεγνό και προστατευμένο. Τα Pampers Premium Care προσφέρουν στα μωρά σας, από τις πρώτες μέρες, την καλύτερη προστασία για το δέρμα τους. Το μοναδικό απορροφητικό τους στρώμα έχει δημιουργηθεί για να κρατά την υγρασία και τα κακάκια μακριά από το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας.

Weekly Article 15 2

Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα. Κάθε εκατοστό του δέρματός μας περιέχει έναν μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων που μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο σχετικά με το περιβάλλον, την αφή και τη θερμοκρασία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μωρό σας στην παρούσα φάση, καθώς η όραση και η ακοή του δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Η αίσθηση της αφής είναι ένα ισχυρό εργαλείο που το βοηθά να ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του. Το μωράκι σας χρειάζεται να προσαρμοστεί στον εξωτερικό κόσμο μετά το ζεστό, προστατευτικό, υγρό περιβάλλον της μήτρας. Tους πρώτους, λοιπόν, μήνες, το μωρό σας θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τη δυνατότητα να βολεύεται στην αγκαλιά σας όπου μπορεί να νιώθει προστατευμένο και ασφαλές. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η επαφή μέσω του δέρματος μεταξύ γονιών και μωρών ωφελεί επίσης τη διαδικασία της συναισθηματικής τους σύνδεσης. Έτσι, θα πρέπει να εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία να αγκαλιάζετε το μωρό σας και να προάγετε την ανάπτυξη της αίσθησης της αφής του.

«Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και αντιστοιχεί σε περίπου 18% του βάρους μας. Γι’ αυτό τον λόγο το δέρμα αποτελεί την ασπίδα μας, η οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον γύρω μας. Επίσης, η πρώτη επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό πραγματοποιείται μέσω του δέρματος και αποτελεί τον τρόπο για τη δημιουργία ενός μόνιμου δεσμού. Για να μπορούν η μητέρα και το μωρό να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, το δέρμα του μωρού πρέπει να είναι προστατευμένο. Γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να επιλέγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα παρέχουν την καλύτερη προστασία στο δέρμα του μωρού τους.» σημείωσε ο καθηγητής της Δερματολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Δερματολογίας, Νικόλαος Σταυριανέας.

«Οι πάνες Pampers Premium Care προσφέρουν την καλύτερη προστασία του δέρματος. Έχουν σχεδιαστεί για χρήση τις πρώτες μέρες του μωρού και είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος του μωρού», πρόσθεσε ο Δρ. Σταυριανέας.

Η αφή είναι η μόνη γλώσσα την οποία κατανοούν τα μωρά κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους και γι’ αυτόν τον λόγο τα Pampers Premium Care είναι η σωστή επιλογή. Το μοναδικό απορροφητικό στρώμα τους έχει δημιουργηθεί για να κρατά τα κακάκια και την υγρασία μακριά από το δέρμα του μωρού. Η μεταξένια απαλότητα, ο δείκτης υγρασίας, τα υλικά που ‘αναπνέουν’ και το κατάλληλο σχήμα δεν είναι παρά πρόσθετοι λόγοι για να επιλέξετε τα Pampers Premium Care.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved