Περπατώντας με στυλ!

Πώς πάει η εξάσκηση του μωρού σας με τα πρώτα του βήματα;

Περπατώντας με στυλ!

Τα καταφέρνει καλά ή βηματίζει ακόμα με τα ποδαράκια του ανοικτά, γέρνοντας στο πλάι και πέφτοντας συχνά πάνω στην ενισχυμένη πάνα του;

Το στάδιο του περπατήματος είσαι δύσκολο και απαιτεί πολύ μεγαλύτερο συντονισμό από όσο συνειδητοποιείς!
Μετά την πάροδο των 6 μηνών, το μωράκι σου αναπτύσσεται και εμφανίζει τα πρώτα σημάδια απόπειρας περιπάτου. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντικαταστήσετε τις πάνες με αυτοκόλλητο με τα Pampers Pants! Τα Pampers Pants είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν σε ένα δραστήριο μωρό σε σχέση με τις πάνες με αυτοκόλλητο, ενώ έχουν εξαιρετική εφαρμογή και παρέχουν μέχρι και 12 ώρες στεγνότητας. Τα Pampers Pants είναι εύκαμπτα και μαλακά ενώ τοποθετούνται και αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα. Το μωράκι σας δεν χρειάζεται να ξαπλώσει αφού χρειάζονται μόνο δύο βήματα για να τοποθετηθούν!

Τα Pampers Premium Care pants, διαθέτουν πλέον 3 επαναστατικά απορροφητικά κανάλια σχεδιασμένα να βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας χρησιμοποιώντας το σύνολο της πάνας, παρέχοντας έως και 12 ώρες στεγνότητας, ώστε να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.

Weekly Article 14 2

«Όταν ένα μωρό συμπληρώνει τους 6 μήνες, κινείται πολύ έντονα επιδιώκοντας να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του. Τα μωρά αρχίζουν σιγά-σιγά να σηκώνονται, να κάθονται, να σέρνονται, να κουνάνε τα γόνατά τους και να προσπαθούν να κινηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Οι γονείς είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τοποθετούν μόνοι τους το μωρό τους σε μία συγκεκριμένη θέση επειδή έχουν διαβάσει ότι είναι κατάλληλη για την ηλικία του. Η ανάπτυξη είναι μία προσωπική διαδικασία και ο γονέας πρέπει απλώς να ακολουθήσει και να υποστηρίξει το μωρό του, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει μόνο του.», τόνισε η καθηγήτρια της Παιδιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Δερματολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όταν το μωρό σας έκανε τα πρώτα του βήματα, πιθανότατα πέρασε την ημέρα του βαδίζοντας αμήχανα με την πλάτη του καμπυλωμένη και το στομάχι του να προεξέχει μπροστά.

Καθώς το μωράκι σας εξοικειώνεται περισσότερο με το περπάτημα και μαθαίνει να διαχειρίζεται την ισορροπία του, η απόσταση μεταξύ των ποδιών του θα περιορίζεται ενώ τα πατουσάκια του αντί για δεξιά και αριστερά θα δείχνουν ευθεία . Θα χρειαστεί να περάσει αρκετό διάστημα για να φτάσει σε θέση να κάνει κι άλλα πράγματα ενώ περπατάει.

Έχοντας εξασκηθεί στο περπάτημα για δύο ή τρεις μήνες, όχι μόνο θα μπορεί να μεταφέρει ένα παιχνίδι από το ένα χέρι στο άλλο, αλλά θα είναι σε θέση, ενώ περπατάει, να βάζει τα χεράκια του πάνω από το κεφάλι του ή να κοιτάζει ψηλά, ενώ θα μπορεί επίσης να γυρίζει μόνο του και να κάθεται.

Το ιδανικό για το μωράκι σας είναι να κάνει τα πρώτα του βήματα ξυπόλητο. Μαθαίνοντας να περπατάει, είναι καλό τα γυμνά του δάκτυλα να ακουμπούν στο έδαφος, ενδυναμώνοντας τα ποδαράκια του. Τα παπούτσια είναι απαραίτητα μόνο για την προστασία από το κρύο και τις αιχμηρές επιφάνειες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved