Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να τρώει υγιεινά και στο σχολείο

Το Καλοκαίρι ήταν γλυκό και διασκεδαστικό τόσο για εσάς όσο και για τα μικρό σας αγγελούδι, αλλά πέρασε γρήγορα και ο Σεπτέμβρης σας βρήκε ξανά να προετοιμάζεστε για τη νέα σεζόν και φυσικά, τη νέα σχολική χρονιά...

Πώς να βοηθήσετε το παιδάκι σας να τρώει υγιεινά και στο σχολείο

Το ζήτημα είναι, όμως, πως είτε το παιδί σας πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο είτε ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στο σχολικό του βίο, η ανησυχία σας παραμένει μεγάλη. Πώς θα τα πάει με τα άλλα παιδάκια; Θα τα βγάλει πέρα με τα μαθήματα; Τι θα τρώει όση ώρα λείπει από το σπίτι; Το τελευταίο είναι και το ερώτημα το οποίο βασανίζει περισσότερο από όλα τα άλλα μια μητέρα διότι πολύ απλά, γνωρίζει καλά τη σημασία της διατροφής για την ανάπτυξη και την υγεία ενός παιδιού.

Επειδή ο Σεπτέμβρης ενδείκνυται για πλάνα και αλλαγές, καλό είναι να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας προκειμένου να επεξεργαστείτε το φθινοπωρινό διατροφικό πλάνο του μικρού σας! Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί λίγη φαντασία και μερικά πολύτιμα tips για να κάνετε το παιδί σας να φάει τα πιο υγιεινά σνακ.

Το πρωινό το «δυνατό»

Η αρχή για τη σωστή διατροφή ξεκινά από το σπίτι και συγκεκριμένα από το πρωινό του παιδιού! Φροντίστε να τρώει το μικρό σας ένα καλό και υγιεινό πρωινό προτού φύγει από το σπίτι. Γάλα, γιαουρτάκι, δημητριακά, χυμός πορτοκάλι, φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως με μέλι αξίζει να βρίσκονται στο «μενού». Αν κάθε πρωί γκρινιάζει και αρνείται να φάει, δοκιμάστε να βάλετε στο τραπέζι κάτι νόστιμο και διασκεδαστικό.

Στα δικά μου «must» συγκαταλέγεται το Danonino Drink με γεύση μπανάνα και φράουλα. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και το κυριότερο, βγαίνει σε μοναδικά σχέδια με το Dino για ατελείωτο παιχνίδι.

danonino

Το κολατσιό το υγιεινό

Για να φροντίσετε ότι το μικρό σας θα τρώει καλά και υγιεινά και στο σχολείο, αξίζει να ετοιμάζετε κάθε πρωί στο σπίτι το φαγητό του. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τρώει πολλά και μικρά γεύματα για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού του.

Τα φρούτα αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή και ένα απίστευτο υγιεινά σνακ. Φροντίστε, όμως, να επιλέξετε φρούτα που καθαρίζονται και γενικά καταναλώνονται εύκολα, όπως μπανάνες και μήλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη.

Εκτός από τα φρούτα, ένα τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα και τυράκι με χαμηλά λιπαρά θα δώσει, επίσης, στο παιδί σας την ενέργεια που χρειάζεται. Μπορείτε ακόμη ετοιμάσετε μια σπιτική πίτα (σπανακόπιτα, τυρόπιτα) και να του δώσετε να πάρει μαζί του μερικά κομμάτια.

sxoleio

Στα γλυκά καλό είναι πείτε «όχι». Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν αρκετές νόστιμες και θρεπτικές επιλογές. Μπορείτε να του δώσετε μια μπάρα δημητριακών ή καλύτερα, (αν το σχολείο διαθέτει ψυγείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά) ένα παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού με την αγαπημένη του γεύση. Τα δικά μου παίρνουν μαζί τους κάθε μέρα και από ένα Danonino και επειδή είναι και παιδιά... απαιτητικά, προτιμώ να τους παίρνω τη συσκευασία Danonino mix για ποικιλία στις γεύσεις.

Το σωστό το περιτύλιγμα

Σε κάθε περίπτωση, αν και τα δικά σας παιδιά αντιμετωπίζουν με μια άρνηση το φαγητό (και δη το υγιεινό) τότε αξίζει να δοκιμάσετε να πάρετε μερικές διασκεδαστικές συσκευασίες φαγητού. Αν βρείτε, μάλιστα, και κουτιά για το κολατσιό με τους αγαπημένους τους ήρωες, δεν θα δυσκολευτείτε να τα πείσετε.

Κάντε το πλάνο σας και μην ξεχνάτε τη σημασία των εναλλαγών

Τέλος, μην ξεχνάτε, φυσικά, να κάνετε έναν προγραμματισμό για το διατροφικό πλάνο του παιδιού κάθε Σαββατοκύριακο. Τα παιδιά βαριούνται εύκολα και αυτό ισχύει και όσον αφορά στο φαγητό!

Καλή σχολική χρονιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved