Πώς θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο λίγο πιο διασκεδαστικό για τα παιδάκια μας

Ο Σεπτέμβρης ήρθε, τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μαθητές επανήλθαν στην καθημερινότητα...

Πώς θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο λίγο πιο διασκεδαστικό για τα παιδάκια μας

Παρόλα αυτά, η μετάβαση από την περίοδο της ξεγνοιασιάς στις υποχρεώσεις και το βεβαρυμμένο σχολικό πρόγραμμα δεν είναι πάντοτε εύκολη. Για να κάνουμε λίγο πιο όμορφη την προσαρμογή, αρκεί να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και να δοκιμάζουμε απλά πράγματα που τα γεμίσουν αισιοδοξία και χαρά. Μπείτε λοιπόν σε νέες περιπέτειες και δοκιμάσετε διασκεδαστικές δραστηριότητες στην πόλη, τα πάρκα ή... ακόμα και το σπίτι!

Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

DRASTIRIOTITES 2

Παρακολουθήστε με τα αγγελούδια σας μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων στις υπαίθριες προβολές Park Your Cinema. «Ντάμπο, το Ελεφαντάκι», «Τραγούδα!», «Μαλλιά Κουβάρια» είναι μόνο μερικές από τις πιο συναρπαστικές ταινίες που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δωρεάν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πάρτε ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος και φυσικά μην ξεχάσετε ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ. Εμείς προτείνουμε το Danonino Drink με μπανάνα και φράουλα, καθώς είναι το υγιεινό και απολαυστικό ρόφημα που θα κάνει τα παιδάκια σας να αγαπήσουν το γάλα! Τώρα θα το βρείτε σε μοναδικά σχέδια με τον Dino το δεινοσαυράκι για ατελείωτο παιχνίδι!

Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τα θέατρα και τα μουσεία της Αθήνας που διοργανώνουν δραστηριότητες για παιδιά και μη χάσετε τη μεγαλειώδη βιωματική έκθεση Van Gogh Alive που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο!

Χειροτεχνίες στο σπίτι

DRASTIRIOTITES 3

Βοηθήστε το παιδάκι σας να εκφράσει τη δημιουργικότητά του μέσα από χειροτεχνίες και κατασκευές, που θα το κρατήσουν απασχολημένο για αρκετή ώρα. Αφήστε τα ελεύθερα να εμπνευστούν και να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους ή δώστε τους ερεθίσματα προτείνοντας ιδέες, όπως για παράδειγμα ζωγραφική με τα... χέρια.

Περισσότερες προτάσεις για ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δημιουργίες και όχι μόνο μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ!

Πικ νικ στο πάρκο

DRASTIRIOTITES 4

Ο Βοτανικός Κήπος, ο Εθνικός Κήπος Υμηττός, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον αλλά ακόμη και τα μικρά πάρκα στις αθηναϊκές γειτονίες προσφέρονται για να οργανώσετε ένα υπαίθριο μπουφέ, που θα ενθουσιάσει τα μικρά σας και θα τα ενθαρρύνει να φάνε με περισσότερη όρεξη! Αφήστε τα να τρέξουν να παίξουν και να εκτονωθούν στη Φύση. Μετά την άσκηση, βοηθήστε τα να αναπληρώσουν τις «χαμένες» τους δυνάμεις με γευστικά και υγιεινά τρόφιμα.

Τι δεν πρέπει να λείπει από το καλάθι σας; Επιλέξτε τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, κουλούρια Θεσσαλονίκης, χειροποίητες πίτες, σπιτικά αλμυρά κέικ, χυμούς, φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες.

Όσο αφορά στο επιδόρπιο, δεν χρειάζεται να πείτε «όχι». Φερθείτε έξυπνα για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Επιλέξτε θρεπτικά και νόστιμα σνακ όπως τα Danoninο, τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού της Danone. Εμείς ξεχωρίζουμε τη συσκευασία Danonino mix, με γεύσεις μπανάνα, φράουλα και βερίκοκο για απαιτητικούς ουρανίσκους που αναζητούν ποικιλία στις γεύσεις! Το καλύτερο; Βοηθούν τα μικρά μας να αναπτύξουν γερά και δυνατά οστά, ενώ δεν περιέχουν περιττά λίπη και είναι προσαρμοσμένα στις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας!

DRASTIRIOTITES 6

Tip: Ιδανικά πριν φύγετε από το σπίτι ζητήστε τους να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων. Μην ξεχνάτε ότι και αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητά τους και να τους μάθετε να κάνουν τις υγιεινές επιλογές.

Άλλωστε, ο καιρός είναι ακόμη με το μέρος μας και ευνοεί τις βόλτες στην πόλη, τις κοντινές αποδράσεις και τις συναρπαστικές εκδρομές. Δώστε μία νότα αισιοδοξίας στον πρώτο και μελαγχολικό μήνα του Φθινοπώρου και κάντε τα μικρά σας να χαμογελάσουν με απλά πράγματα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved