Τι να κάνετε όταν το παιδί σας θέλει να τρώει… ανθυγιεινά

Η σημασία της διατροφής για την ανάπτυξη των παιδιών είναι άκρως σημαντική για αυτό και κάθε μαμά φροντίζει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το παιδί της τρώει καλά και κυρίως, υγιεινά.

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας θέλει να τρώει… ανθυγιεινά

Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά βγαίνουν εκτός σπιτιού; Πώς μπορεί μια μαμά να κάνει το παιδί της να αγαπήσει το υγιεινό φαγητό; Αυτή την ανησυχία είχα φέτος το Καλοκαίρι, περιμένοντας τη μικρή μου να πάει για πρώτη φορά σχολείο! Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που βλέπει στην τηλεόραση ή έξω στη βόλτα κάτι ανθυγιεινό, ζητά να το φάει! Όσο μπορώ να την επιβλέπω, ξέρω ότι κάνει σωστές επιλογές. Τι θα συμβεί, όμως, φέτος που θα λείπει τόσες ώρες από το σπίτι; Πόσο θα την επηρεάσουν οι επιλογές των άλλων παιδιών;

Με το ερώτημα αυτό να με βασανίζει, αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Το σχέδιο που κατέστρωσα και εφάρμοσα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες φαίνεται να λειτουργεί για αυτό θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας! Η μάχη κατά του... Junk Food έχει ήδη ξεκινήσει!

Τα πιο διασκεδαστικά σνακ

Εμείς οι μανούλες γνωρίζουμε καλά ότι όλα ξεκινούν από το σπίτι και τη σωστή εκπαίδευση, ωστόσο, είναι γεγονός πως τα παιδιά μπαίνουν εύκολα σε πειρασμούς!

Για να πείσω, λοιπόν, τη μικρή μου να κάνει καλύτερες διατροφικές επιλογές, έκανα τα σνακ της πιο διασκεδαστικά. Πιατάκια, ταπεράκια, παγούρια και μπολάκια με τους αγαπημένους της ήρωες μπήκαν στο σπίτι, ενώ ανακάλυψα και μερικές... παιχνιδιάρικες και υγιεινές επιλογές.

JUNK FOOD 2

Η αγαπημένη μου είναι το Danonino Drink. Ένα λαχταριστό ρόφημα γάλακτος με γεύση μπανάνα και φράουλα, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D, το οποίο κυκλοφορεί σε μοναδικά σχέδια με το Dino, το δεινοσαυράκι! Αφού το πιει, λοιπόν, η μικρή μου παίζει με τις ώρες μαζί του.

Πατάτες χωρίς τύψεις!

JUNK FOOD 3

Αν το παιδί σας λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες, μπορείτε να βάλετε στο μενού σας την παρακάτω συνταγή. Είναι εύκολη, νόστιμη και κυρίως, καλή για εσάς και το μικρό σας.

Ξεκινήστε κόβοντας μερικές πατάτες, όπως ακριβώς θα τις κόβατε για το τηγάνι. Μπορείτε να δοκιμάσετε και γλυκοπατάτες για περισσότερη γλύκα. Η μικρή μου τρελαίνεται για αυτές! Στη συνέχεια πάρτε λίγο αντικολλητικό χαρτί και απλώστε το σε ένα ταψί. Βάλτε επάνω τις πατάτες, ρίξτε ελάχιστο λάδι, ρίγανη και αλάτι, ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Έπειτα από 20 με 30 λεπτά στον αέρα -στους 180 με 200 βαθμούς- οι υγιεινές σας και νόστιμες πατατούλες θα είναι έτοιμες!

Πάντα έτοιμη για το σχολείο

Για να προετοιμαστεί καλά για το σχολείο -και όσον αφορά στο κομμάτι της διατροφής- άρχισα να τις δίνω το τελευταίο διάστημα διάφορα υγιεινά σνακ, όπως για παράδειγμα, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Προς μεγάλη μου έκπληξη, λοιπόν, της άρεσαν και τώρα έχω σκοπό να της βάζω κάθε μέρα στο σχολείο ένα σακουλάκι με τα παραπάνω! Στη λίστα μου βρίσκεται και το παστέλι!

Γλυκό εδώ και τώρα;

JUNK FOOD 4

Βέβαια, όπως τα περισσότερα παιδιά, έτσι και η δική μου έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά. Δυσκολεύτηκα λίγο να την πείσω ότι το Καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε η ώρα να σταματήσει να τρώει παγωτό. Ευτυχώς, όμως, είχα καλές εναλλακτικές. Τι κάνω; Στο σπίτι της δίνω παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού με φρουτένιες γεύσεις. Mπανάνα, φράουλα, βερίκοκο: Λατρεύει όλες τις γεύσεις του Danonino! Επίσης, της ετοιμάζω συχνά μια τραγανή Φρουτοσαλάτα τη συνταγή της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ!

Με οργάνωση και επιμονή θα καταφέρετε να οδηγήσετε και εσείς το παιδί σας σε έναν δρόμο πιο υγιεινό. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τελείως από το διατροφή του τα γλυκά ή το γρήγορο φαγητό. Αρκεί να το βοηθήσετε να γευτεί και να κατανοήσει ότι το υγιεινό είναι και νόστιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved