Πέντε υγιεινά καλοκαιρινά σνακ που θα ξετρελάνουν το παιδάκι σας!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όπως σε όλους μας έτσι και στα παιδιά, λόγω της ζέστης η όρεξη είναι μειωμένη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά υγιεινά αλλά και πολύ νόστιμα και θρεπτικά σνακ που θα τους ανοίξουν την όρεξη!

Πέντε υγιεινά καλοκαιρινά σνακ που θα ξετρελάνουν το παιδάκι σας!

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πόσο σημαντικά είναι τα μικρά και συχνά γεύματα για μία ισορροπημένη διατροφή, καθώς και για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Συγκεντρώσαμε τις πιο δροσερές καλοκαιρινές προτάσεις για να προσφέρεις τις πιο ανάλαφρες επιλογές στο αγγελούδι σου, χωρίς περιττό αλάτι και ζάχαρη!

Γιαούρτι

 MG 9095 Y

Είναι εύπεπτο, ελαφρύ και ιδιαιτέρως θρεπτικό! Πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνη, φώσφορο και βιταμίνες είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται κάθε παιδάκι για να πάρει την απαραίτητη ενέργεια και να αναπτυχθεί. Επιπλέον, περιέχει γαλακτικό οξύ που έχει αντισηπτικές ιδιότητες και εμποδίζει την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών που θα το διατηρήσει υγιές! Μαζί με το γάλα είναι η κύρια πηγή ασβεστίου που έχουν ανάγκη τα παιδιά κάθε ηλικίας...
Επειδή, πολλές φορές τα μικρά μας δεν το αγαπούν ιδιαίτερα και αναζητούν ποικιλία στις γεύσεις, μπορούν να δοκιμάσουν τα εξίσου θρεπτικά παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού που προσφέρονται σε διάφορες γεύσεις φρούτων. Επίλεξε με προσοχή αυτά που δεν περιέχουν επιπλέον λιπαρά. Εμείς ξεχωρίζουμε το DanoninoTM που αποτελεί το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού της Danone και είναι ενισχυμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D, η οποία βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά.

Λαχανικά

pizza

Τα παιδάκια μας πρέπει να καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Αν δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα, πρέπει να σκεφτείς εναλλακτικές γευστικές λύσεις για να τα ενσωματώσεις στη διατροφή τους και να τα δελεάσεις να τα δοκιμάσουν.

Αν, για παράδειγμα, το παιδί μας δεν τρώει λαχανικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε μία σπιτική πίτσα με ψιλοκομμένα λαχανικά ή μία τορτίγια με λαχανικά. Με ένα ωραίο περιτύλιγμα θα γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά, γιατί μην ξεχνάς ότι η εμφάνιση μετράει περισσότερο από όσο μπορεί να νομίζουμε για εκείνα. Βάλε οτιδήποτε φτιάξεις σε πολύχρωμες συσκευασίες που θα το πείσουν να το δοκιμάσει!

Φρούτα

froytosalata

Το καλοκαίρι οι επιλογές είναι πάρα πολλές και δεν θα δυσκολευτείς να επιλέξεις τα φρούτα που προτιμά το αγγελούδι σου. Τα περισσότερα, όπως η μπανάνα και το πορτοκάλι, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες.
Δοκίμασε να ετοιμάσεις μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα, έναν γευστικό χυμό, μία γρανίτα ή επίλεξε ένα ρόφημα όπως το Danonino drink με γεύση φράουλα ή μπανάνα. Τα σχέδια του δεινόσαυρου Dino και η μοναδική γεύση του θα σε βοηθήσουν να πείσεις ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδάκια να το δοκιμάσουν και να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται!

Αλμυρά muffins

muffin

Αν τα μικρά σου βαρέθηκαν να τρώνε συνέχεια τοστάκια, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Σου προτείνουμε αλμυρά muffins, που είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και χρόνο!

Υλικά:
-2 αυγά
-1 γιαούρτι
-100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3 κουταλιές της σούπας λάδι
-75 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα κτλ)
-100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι.
-Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν σε κυβάκια
-Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα
-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μέχρι να πάρουν χρώμα!

Ξηροί καρποί

dimitriaka

Μία καλή λύση για να φάνε τα παιδάκια σου ξηρούς καρπούς αλλά και μερικές ακόμη τροφές όπως η βρώμη είναι οι μπάρες δημητριακών. Είναι ένα γλυκό σνακ που θα τους χαρίσει την απαραίτητη ενέργεια.

Υλικά:
-300 γρ. βούτυρο
-150 γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη
-100 γρ. μέλι
-700 γρ. βρώμη
-100 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
-1 κουτ. του γλυκού κανέλα
-1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση:
-Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
-Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη.
-Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 26Χ26 εκ. περίπου και ύψους 2εκ.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Εξοικείωσε τα παιδάκια σου με τα παραπάνω σνακ και βοήθησέ τα να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Με τις κατάλληλες επιλογές και γεμίζοντας το σπίτι με θρεπτικά και γευστικά τρόφιμα θα τα βοηθήσεις να κάνουν τις «σωστές» επιλογές. Μην ξεχνάς ότι το περιτύλιγμα μετράει!

Βάλε φαντασία και δημιούργησε όμορφα εμφανισιακά πιάτα ή επίλεξε τα επιδόρπια γιαουρτιού Danonino με τον διασκεδαστικό δεινόσαυρο Dino.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved