Σου δίνουμε τους τρόπους για να πείσεις το παιδί σου να αγαπήσει τα γαλακτοκομικά

Το γάλα είναι η βασική τροφή των παιδιών από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την ανάπτυξή τους.

Σου δίνουμε τους τρόπους για να πείσεις το παιδί σου να αγαπήσει τα γαλακτοκομικά

Τι συμβαίνει όμως όσο τα μικρά μας μεγαλώνουν και αρκετές φορές αρνούνται πεισματικά να το πιουν;

Το παραπάνω είναι ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί πολλές μαμάδες καθώς αφορά στην υγεία τους. Το γάλα, το γιαούρτι και γενικότερα τα γαλακτοκομικά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα αγγελούδια μας προκειμένου να αναπτυχθούν.

Αν και εσύ έχεις δοκιμάσεις τα πάντα, από τραγούδια και υποσχέσεις για παιχνίδι, χωρίς αποτέλεσμα, τότε ίσως πρέπει να λάβεις υπόψη τα παρακάτω tips. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι η πίεση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό χαλάρωσε και δοκίμασε τις εναλλακτικές που σου προτείνουμε!

Βάλε φαντασία και δημιούργησε πολύχρωμα πιάτα με βάση το γιαούρτι! Μπορείς για παράδειγμα να ετοιμάσεις μία γευστική φρουτοσαλάτα με μέλι, κανέλα και γιαούρτι, να κάνεις γευστικά smoothies με γάλα και φρούτα ή να προσθέσεις δημητριακά στις κούπες τους!

Αν τώρα θέλεις μία σίγουρη λύση, δοκίμασε τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού αλλά και τα ροφήματα επιδορπίου γιαουρτιού, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά και «δύσκολα» παιδάκια, με ποικιλία στις γεύσεις! Το danonino, για παράδειγμα, περιέχει έξι κυπελάκια με γεύσεις μπανάνα, φράουλα και βερίκοκο για να επιλέξει εκείνη που προτιμά περισσότερο.

DANON

Πέρα όμως από την εξαιρετική γεύση του Danonino που αγαπούν οι μικροί μπόμπιρες, το καλύτερο είναι οι «μαγικές» του ιδιότητες, για τις οποίες ενδιαφερόμαστε εμείς οι μαμάδες. Το ξεχωρίσαμε γιατί περιέχει πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν τα μικρά μας να χτίσουν έναν γερό και δυνατό οργανισμό. Το εμπιστευόμαστε γιατί η συνταγή του αναπτύχθηκε με τη βοήθεια διατροφολόγων του ερευνητικού κέντρου της Danone με σκοπό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και να τα βοηθά να αναπτύσσουν γερά και δυνατά οστά. Επιπλέον, δεν περιέχει περιττά λίπη και είναι προσαρμοσμένο στις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας. Έτσι, μπορούμε να σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο και βιταμίνη D, η οποία τα βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Τo μέταλλο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία γερών και υγιών οστών, ενώ παράλληλα χαρίζει γερά δόντια. Έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι τα μικρά σου προσλαμβάνουν τα συστατικά που έχουν ανάγκη!

Μην ξεχνάς ότι πέρα από τη γεύση, όπως προαναφέραμε και η εμφάνιση του φαγητού είναι ένα ακόμη σημαντικό θέμα που ενδιαφέρει τα παιδάκια σου περισσότερο από όσο μπορεί να φαντάζεσαι! Η παιχνιδιάρικη συσκευασία του Danonino με τον Dino το δεινοσαυράκι, θα τα κερδίσει! Τα πολύχρωμα κουτάκια, θα το κάνουν να αισθανθεί ότι το φαγητό γίνεται παιχνίδι και έτσι θα δοκιμάσει πολύ πιο εύκολα το περιεχόμενο.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι αν το παιδάκι σου έχει δυσανεξία στη λακτόζη, τότε το γιαούρτι είναι ιδανικό και, με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου, μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το γάλα στην παιδική διατροφή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved