Τρεις ιδέες για να οργανώσεις το ιδανικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σου!

Όπως κάθε μανούλα ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, ότι τα παιδάκια χρειάζονται ποικιλία για να μη βαριούνται!

Τρεις ιδέες για να οργανώσεις το ιδανικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά σου!

Δημιουργικές δραστηριότητες, νέα παιχνίδια, γεύσεις, εκπλήξεις και άλλες μικρές αλλαγές που θα κάνουν την καθημερινότητά τους λίγο πιο διασκεδαστική.

Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανική ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί! Υπάρχει καλύτερο από ένα fun διήμερο με τα αγγελούδια σου;

Ξεκίνα τη μέρα δημιουργικά!

MAGEIRIKI PAIDIA

Βάλε μουσική, ξύπνα τα μικρά σου με μια αγκαλιά και ενθάρρυνέ τα να σε βοηθήσουν να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό για να πάρετε ενέργεια και να συνεχίσετε δυναμικά. Στους λιλιπούτιους φίλους μας δεν αρέσει μόνο να συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού αλλά τους βοηθάει επίσης να το καταναλώσουν με μεγαλύτερη όρεξη, καθώς είναι δικό τους δημιούργημα! Επίλεξε μερικές εύκολες συνταγές και προσπάθησε να τους δώσεις πολλές επιλογές που θα ικανοποιούν τα γούστα τους...

main1

Μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί εύκολα και κλασικά πιάτα όπως γιαούρτι ή γάλα με δημητριακά, φυσικοί χυμοί, αραβικές πίτες αλλά και να εμπλουτίσετε το «μενού» με υγιεινές λιχουδιές όπως κάποιο χειροποίητο κέικ ή τηγανίτες με μέλι.

Μην τα πιέσεις για τίποτα! Αν για παράδειγμα δεν θέλουν να πιουν το γάλα, προσέφερέ τους επιπλέον γευστικές επιλογές που θα τους χαρίσουν βιταμίνες και ασβέστιο που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού Danonino με γεύσεις μπανάνα, φράουλα και βερίκοκο είναι μία καλή λύση για να αγαπήσουν τα γαλακτοκομικά.

Πρωτότυπες δραστηριότητες στην πόλη

STI FISI PAIDI

Συνέχισε τη μέρα με μία βόλτα σε κάποιο από τα κοντινά πάρκα της πόλης για να δροσιστείτε και να διασκεδάσετε στο γρασίδι. Εκεί, τα αγγελούδια σου θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν με τους συνομηλίκους τους και να χαρούν το παιχνίδι στη Φύση. Εμείς προτείνουμε τον Εθνικό Κήπο ο οποίος μετατρέπεται όλο τον Ιούνιο σε έναν μοναδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αν τώρα ψάχνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και θέλεις να αποφύγεις τις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, μπορείς να οργανώσεις μία εκδρομή στο βουνό. Εξερευνήστε μαζί τα κρυμμένα μυστικά του Υμηττού ή της Πεντέλης, μαζέψτε λουλούδια και σκαρφαλώστε όσο πιο ψηλά μπορείτε. Οι μικροί μπόμπιρες ενθουσιάζονται όταν αλλάζουν παραστάσεις και ανακαλύπτουν νέα μέρη!

Δοκιμάστε να τα πάτε βόλτα στο Λυκαβηττό με το τελεφερίκ και μίας και θα είστε κοντά κατευθυνθείτε μέχρι το Ωδείο Αθηνών και να πραγματοποιήσετε μία επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το οποίο τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιεί ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από ενός μέχρι 12 ετών!

Μία ακόμη εναλλακτική λύση είναι και τα escape rooms που είναι ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά που καλούνται να λύσουν γρίφους και να συνεργαστούν με τους συμπαίκτες προκειμένου να αποδράσουν!

Αποφορτιστείτε με χαμόγελα!

CINEMA NIGHT

Αφού θα έχουν κουραστεί από το παιχνίδι, επίλεξε μία πιο χαλαρή δραστηριότητα για να ολοκληρώσετε τη μέρα σας όμορφα και να αποφορτιστείτε. Για παράδειγμα, μπορείς να οργανώσεις μία προβολή της αγαπημένης τους ταινίας στο σπίτι. Κάλεσε τους φίλους τους, ετοίμασε μερικά γευστικά σνακ και δροσιστικά ροφήματα Danonino και άστα να απολαύσουν το κινούμενο σχέδιο που τα διασκεδάζει. Το θερινό σινεμά είναι ιδανική επιλογή για ζεστά καλοκαιρινά βράδια!

Με καλή διάθεση, όρεξη και αισιοδοξία θα περάσετε όμορφα ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσεις χρόνο στα μικρά σου και να απολαύσετε μαζί τις μικρές χαρές της ζωής!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved