Συμβουλές για τον ύπνο του μωρού σας και την ασφάλεια του

Όπως γνωρίζετε ως νέος γονέας, δεν είναι εύκολο να κοιμήσετε το μωρό σας, πόσο μάλλον να του εξασφαλίσετε έναν ασφαλή και ξεκούραστο ύπνο.

Συμβουλές για τον ύπνο του μωρού σας και την ασφάλεια του

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και βοηθήστε το μωράκι σας να κοιμηθεί με ασφάλεια.

1. Επιλέξτε μαλακό στρώμα. Εξασφαλίστε ότι το μωρό σας κοιμάται σε ένα σταθερό στρώμα. Απομακρύνετε από την κούνια του λούτρινα αρκουδάκια και παιχνίδια, μαξιλάρια, κουβέρτες, προστατευτικά και άλλα μαλακά αντικείμενα που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ασφυξίας. Εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί στο μάρσιπο ή το καροτσάκι του, μεταφέρετέ το σε μία σταθερή επιφάνεια το συντομότερο δυνατό.

2. Κρατήστε το μωρό σας δροσερό. Πριν από την ώρα του ύπνου, ντύστε το μωρό σας με όσα ρούχα θα φορούσατε και εσείς, λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία του δωματίου. Μπορείτε να καταλάβετε αν το μωρό σας ζεσταίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, απ’ το αν ιδρώνει, εάν έχει υγρά μαλλάκια ή αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, αν αναπνέει γρήγορα ή αν το στήθος του είναι ζεστό κατά την επαφή.

3. Τοποθετήστε το μωρό σας για ύπνο ανάσκελα.
Τα μωρά πρέπει πάντα να τοποθετούνται για ύπνο με την πλάτη, μέχρι τουλάχιστον να συμπληρώσουν το πρώτο έτος της ζωής τους. Εάν το μωρό σας έχει την ικανότητα να μετακινείται από μόνο του από μπρούμητα ανάσκελα κατά τη διάρκεια του ύπνου του, είναι ασφαλές να το κάνει.

Οι ώρες του ύπνου πρέπει να είναι γεμάτες με γλυκά όνειρα. Έχοντας τις παραπάνω συμβουλές ασφαλείας στο μυαλό σας αλλά και τις κατάλληλες πάνες για το μωράκι σας, μπορείτε να απολαύσετε και οι δύο την ξεκούραση που αξίζετε.

Τα Pampers Premium Care, για παράδειγμα, διαθέτουν πλέον 3 επαναστατικά απορροφητικά κανάλια σχεδιασμένα να βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας χρησιμοποιώντας το σύνολο της πάνας, παρέχοντας έως και 12 ώρες στεγνότητας, ώστε να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved