7 Βήματα για την ασφάλεια του δραστήριου μικρού σας

Ως γονέας, το να βλέπετε το παιδί σας να ξεκινάει να μπουσουλάει είναι μια απίστευτα συναρπαστική εμπειρία – αλλά που συγχρόνως μπορεί να σας κουράσει.

7 Βήματα για την ασφάλεια του δραστήριου μικρού σας

Ως γονέας, το να βλέπετε το παιδί σας να ξεκινάει να μπουσουλάει είναι μια απίστευτα συναρπαστική εμπειρία – αλλά που συγχρόνως μπορεί να σας κουράσει.

Μαζί με την κινητικότητα του μικρού σας σας ξυπνούν διάφορες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του μωρού σας, που ίσως να μην είχατε σκεφτεί στο παρελθόν.

Παρόλο που τίποτα δεν αντικαθιστά το «άγρυπνο» μάτι ενός γονέα, ακολουθώντας αυτές τις 7 βασικές συμβουλές, διασφαλίζετε πως, όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει, εσείς και το σπίτι σας θα είστε σε ετοιμότητα.

7 Βήματα για την

1. Κατεβείτε στο ύψος του μωρού σας – Κυριολεκτικά
Όταν το μωρό σας αρχίσει να μπουσουλάει, γονατίστε και μπουσουλίστε μέσα στο σπίτι σας, ώστε να σημειώσετε με ακρίβεια τα αντικείμενα που μπορεί να φτάσει το μωρό σας.
Αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να αντιληφθείτε τυχόν κινδύνους στους οποίους εκτίθεται το μωρό σας. Για παράδειγμα, αν μπουσουλίσετε κάτω από το γραφείο σας, ίσως θα θυμηθείτε την πρίζα που βρίσκεται από κάτω και χρησιμοποιείται σπάνια και η οποία πρέπει να καλυφθεί.

2. Αποκλείστε την πρόσβαση στις σκάλες
Στην περίπτωση που έχετε σκάλες στο σπίτι σας, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε πόρτες ασφαλείας για μωρά και στην κορυφή και στη βάση της σκάλας. Έχετε υπ’ όψη πως αν χρησιμοποιείτε πόρτες που σπρώχνονται, ένα μωρό που ζυγίζει αρκετά θα μπορούσε ενδεχομένως να τις ανοίξει.

3. Προσέξτε τα καλώδια
Σιγουρευτείτε πως οτιδήποτε διαθέτει καλώδιο βρίσκεται έξω από την εμβέλεια του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας του μωρού (κάμερας & ήχου). Μια ακόμα έξυπνη ιδέα είναι να επενδύσετε σε περσίδες και διακοσμητικά παραθύρων χωρίς κορδόνια.

4. Ασφαλίστε όλα τα μεγάλα και βαριά αντικείμενα
Μόλις το μωρό σας ξεκινήσει να μπουσουλά, θα προσπαθήσει να στηριχτεί πάνω σε αντικείμενα. Βεβαιωθείτε πως οι τηλεοράσεις, ο φούρνος μικροκυμάτων, το ενυδρείο, οι βιβλιοθήκες, τα έπιπλα και οι μεγάλες συσκευές – βασικά οτιδήποτε θα μπορούσε ενδεχομένως να μετακινηθεί προς τα εμπρός και να πέσει πάνω στο μωρό σας αν το τραβήξει δυνατά- είναι στερεωμένα καλά στον τοίχο ή στο πάτωμα.

5. Κλειδώστε την πρόσβαση σε πιθανούς κινδύνους
Το γκαράζ, το υπόγειο, το μπάνιο, το γυμναστήριο και το γραφείο στο σπίτι είναι τα δωμάτια που κρύβουν κινδύνους για το μωρό σας. Οποιοδήποτε ντουλάπι περιέχει προϊόντα καθαρισμού, βαφές, βαριά εργαλεία, βάρη, μικρά κομμάτια ή χημικά κάθε είδους θα πρέπει να είναι κλειδωμένο ή με λουκέτο, αν είναι άμεσα προσβάσιμο από το μωρό σας.

6. Καλύψτε ή αποκλείστε όλες τις άκρες και τις πρίζες
Όλες οι αιχμηρές άκρες στα έπιπλα θα πρέπει να είναι καλυμμένες με μαξιλαράκι και όλες οι ηλεκτρικές πρίζες πρέπει να προστατεύονται με ειδικά καλύμματα.

7. Διδάξτε το ασφαλές περπάτημα
Αφαιρέστε τυχόν μικρά χαλιά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν το μωρό σας να γλιστρήσει και να πέσει.

Όταν το μωρό σας ξεκινήσει να κινείται μέσα στο σπίτι, ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές για την ασφάλεια του μωρού σας, μπορείτε να είστε πιο ήρεμοι. Και τα Pampers Pants θα σας κάνουν ακόμη περισσότερο ξέγνοιαστους, καθώς είναι εύκαμπτα, απαλά και φοριούνται εύκολα. Τα μωρά δεν χρειάζεται να ξαπλώσουν ενώ αρκούν μόνο δύο βήματα για να τα φορέσουν, προσφέροντας τους έως και 12 ώρες στεγνότητας.

Τώρα η μεγαλύτερη σας πρόκληση θα είναι να καταφέρετε να συμβαδίσετε με το μωρό σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved