4 θέματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν το παιδί σας μαθαίνει να περπατά

Σαν νήπιο, το παιδί σας βλέπει τον κόσμο από μια εντελώς διαφορετική οπτική. Η οπτική του, παρα το μκρό ύψος που διαθέτει, είναι το ξεκίνημα για την ανάπτυξη περισσότερων κινητικών και νοητικών ικανοτήτων.

 

4 θέματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν το παιδί σας μαθαίνει να περπατά

Ακολουθούν τέσσερις ενέργειες που μπορεί να πραγματοποιήσει το μικρό σας όταν κινείται:

Τρέξιμο

Τα περισσότερα μωρά μαθαίνουν να περπατούν χωρίς βοήθεια μεταξύ του 9ου και 17ου μήνα, οπότε μέχρι τον 18ο μήνα το μωρό σας μάλλον θα «αλωνίζει» - πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά ασφαλές για να μπορεί να κινηθεί το παιδί σας χωρίς κίνδυνο. Και προσέξτε: Περίπου έξι μήνες αφού το μωρό σας έχει μάθει να περπατά, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει να τρέχει κιόλας. Φορέστε τα αθλητικά σας! Μετά τον 6ο μήνα, δεν θα είναι σε θέση να τρέξει, αλλά θα προσπαθεί να κινείται περισσότερο.

Αναρρίχηση

Το "επάνω" μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη λέξη του μωρού σας και ξαφνικά τα πάντα στο σπίτι σας θα είναι ιδανικά για αναρρίχηση, από τα έπιπλα και τις σκάλες μέχρι τον σκύλο και το πόδι σας.
Τώρα θα ήταν μια καλή στιγμή για να ενθαρρύνετε ορισμένες δραστηριότητες του μωρού σας που περιλαμβάνουν την αναρρίχηση. Απλά, φροντίστε να μένετε κοντά στο μικρό σας ανά πάσα στιγμή.

Κοινωνικοποίηση

Ακόμα κι αν έχετε προγραμματίσει στο παρελθόν ραντεβού για παιχνίδι με συνομήλικα παιδιά, είναι απίθανο το μικρό σας να γνωρίζει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα νέο φίλο. Όλα αυτά θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Παρατηρήστε το παιδί σας πώς θα αρχίσει να δίνει σημασία, ακόμη και να συναναστρέφεται, με τα παιδιά που έρχεται τώρα σε επαφή.

Παιχνίδι ρόλων

Το παιχνίδι ρόλων είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τη φαντασία του μωρού σας και αυτό το είδος του παιχνιδιού θα καταφέρει να το κερδίσει. Σε αυτό το διάστημα, μπορεί να βρείτε το παιδί σας να μιλάει στα λούτρινα ζωάκια του ή ταΐζει τις κούκλες του. Ενθαρρύνετε το να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του, επιλέγοντας παιχνίδια, όπως κοστούμια, κουκλόσπιτα, και κουζινικά. Απλώνοντας τα παιχνίδια ή παίρνοντάς τα μαζί σας, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει την επιδεξιότητα του μεταφέροντας πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα καθώς και να αναπτύξει το συντονισμό της κίνησης χεριού-ματιού.

"Η ανάπτυξη είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός και κάθε γονέας χρειάζεται απλά να παρακολουθήσει το μωρό του και να του παρέχει την υποστήριξη και την ενθάρρυνση για περαιτέρω περιπέτειες. Σημαντική σημείωση για όλους τους γονείς είναι να μην οριοθετούν από μόνοι τους το μωρό τους σε μια κατάσταση για την οποία έχουν διαβάσει ότι αυτό θα πρέπει να είναι το σωστό για μία ορισμένη ηλικία. Αφήστε το μωρό σας να αναπτυχθεί με φυσικό τρόπο", δηλώνει ο Δρ Αλέξης Αλεξόπουλος παιδίατρος με μετεκπαίδευση στην παιδιατρική δερματολογία.

Ο ρόλος μας ως γονείς είναι να επιλέγουμε το σωστό για το μωρό μας και την ανάπτυξη του. Θα πρέπει να το προσέχουμε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας να παίζει, να μαθαίνει αλλά και να έχει έναν ήσυχο ύπνο, καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η υγιής ανάπτυξη του. Σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να μας βοηθήσουν απλά πράγματα όπως για παράδειγμα η επιλογή της κατάλληλης πάνας.

Τα Pampers Premium Care, για παράδειγμα, διαθέτουν πλέον 3 επαναστατικά απορροφητικά κανάλια σχεδιασμένα να βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας χρησιμοποιώντας το σύνολο της πάνας, παρέχοντας έως και 12 ώρες στεγνότητας, ώστε να βοηθούν τα μωρά να ξυπνούν τόσο στεγνά το πρωί, όσο όταν πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ.

Όταν τα μωρά ξυπνούν στεγνά το πρωί, το παιχνίδι ξεκινάει από νωρίς και όλοι θα το απολαμβάνουν πολύ περισσότερο.

Τι αναφέρουν οι μαμάδες μετά την εμπειρία τους με τις πάνες Premium Care; «Τόσο στεγνά, όμως πού πήγαν τα τσισάκια;»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved